Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vinnare lånar inte.

Älskar vi pengar?

Överraskande nog har de flesta negativa känslor för pengar. Undersökningar man har gjort om känslorna som förknippas med pengar visar att de flesta anger främst bekymmer, oro, ängslighet, stress, ilska, misslyckanden och hjälplöshet och det var likadant för alla inkomstnivåer. Saker som njutning, frihet och glädje hamnade långt ner på listan både i australiensiska och amerikanska studier.

Vi tenderar också att vara hemlighetsfulla om pengar. Många känner att pengar mäter hur viktiga och framgångsrika vi är och finner det därför svårare att tala om än sex eller religion. Vi tränas från det vi är barn att pengar är nåt privat. Vi vill inte bli jämförda.

Om vi inte har tillräckligt, kanske vi känner skam. Om vi har för mycket, kanske vi lider av andras avundsjuka eller utnyttjas eller får ofta frågor om hjälp. De flesta av oss vet inte vad våra vänner eller föräldrar tjänar. 16 % av fruarna och 32 % av männen vet inte vad deras partner tjänar, enligt en brittisk studie.

Kanske vi behöver påminna oss om att en människas liv inte består av mängden ägodelar han och hon äger. 

Många känner sig alltför fattiga och hopplösa för att de ska bry sig eller för rika och upptagna för att lära sig grunderna. Många höginkomsttagare känner att de inte behöver investera därför att de tjänar så bra idag. Det kan vara anledningen till att endast 8 % - 10% av befolkningen någonsin kommer att uppnå ekonomisk trygghet.

Vinnare lånar inte för sådant som förlorar sitt värde Exempelvis bilar och elektronisk utrustning. Det kan vara ganska klokt att låna om det är enda sättet att få något som stiger i värde (t.ex. ett hus) eller tillgångar som kan producera värde (t.ex. arbetsredskap, utbildning).

Men att låna till lyxkonsumtion är ekonomiskt självmord. Det innebär att du kommer att ha mindre pengar i morgon. De köper sällan nu för att betala senare. Detta innebär att de undviker att betala förödande räntor.

Ett problem med att spendera allt du tjänar är att du måste låna i nödlägen vilket kostar dig ränta. Ett annat problem är att du aldrig kommer att kunna förbättra din framtida inkomst genom investeringar. Det är inte bara fattigare hushåll som gör detta misstag.

Men om du sparar 50 kr i veckan med början idag, hur mycket kommer du då att ha om 25 år? 1,4 miljoner (med en god ränta/avkastning)! Vinnarpsykologi delar upp stora mål i små, uppnåeliga bitar då mår man bra också längs vägen. Och det är aldrig för sent att börja. Det är till din fördel. 

Något som är  glädjande är att färre ansöker om skuldsanering hos Kronofogden. 

Sedan årsskiftet har en minskning skett med tio procent. minskningen kan bero på att fler väntar in nya och mer generösa regler som kommer i höst, som bland annat innebär två betalningsfria månader om året: juni och december. Men det gäller endast nya ansökningar efter den 1 november. Framför allt för en barnfamilj så är det otroligt värdefullt att få behålla hela sin inkomst till semestern och till jul.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar