Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 oktober 2016

5,8 % Av SAS går till försäljning.

Försäljningen är riktad till institutionella investerare och görs genom ett accelererat auktionsförfarande. Minsta order och tilldelning har bestämts till det antal aktier som motsvarar en total köpeskilling i svenska kronor som motsvarar 100.000 euro.

 

Trots att försäljningen på 5,8 procent av stamaktierna kan anses blygsam, är detta ett stort steg. Detta innebär att Sverige, Norge och Danmark inte längre kommer att kontrollera 50 procent av bolaget.

 

I många år har Sverige, Norge och Danmark kontrollerat 50 procent av aktierna i SAS, och genom denna försäljning är det inte så längre. De har öppnat upp för en ny ägarstruktur av SAS.

 

I ett pressmeddelande skriver regeringen att den tillsammans med norska staten bedömer att SAS långsiktigt bedöms bli stärkt av mindre statligt ägande. 

 

Försäljningen är ett första steg i en successiv och ansvarstagande avyttring av den svenska och den norska statens ägande i SAS, står det.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar