Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
31 oktober 2016

Tung börsdag för aktieägare i Hexagon ner 9,9 %

Stockholmsbörsen backade på måndagen i likhet med övriga europeiska börser.

 

Girighet 

Jag är förvånad över att människor i samhällets toppskikt riskerade så mycket juridiskt och socialt för,,,,,girighet

fallskärmar och bonusar,,,,,,många tycker att girigheten har ökat i Sverige. Stämmer det?

 

Rädsla är nog den allra viktigaste drivkraften.En del är så rädda för att mista det de redan skaffat sig att de bara vill ha mer och mer. Kanske är rädslan större hos rika än hos fattiga, som ju inte har så mycket att förlora?

 

I särklass mest omsatt var Hexagon, sedan beskedet att den hyllade vd:n Ola Rollén är under utredning för insiderhandel kopplat till privata investeringar i Norge. Aktien föll som mest 11 procent, men återhämtade en del av raset och noterades vid stängning till 316:20 kronor, en nedgång med 9,9 procent för dagen.

 

Även huvudägaren Melker Schörling AB, som redan förlorat mark efter förra veckans besked om att industriveteranen Melker Schörling av hälsoskäl lämnar flera styrelseuppdrag till våren, pressades rejält. Aktien stängde till kursen 522 kronor, ned 5 procent.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar