Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 januari 2017

Aktie tävling: Vilka av de här tio bolagen blir en vinnare 2017?.

Vilket bolag vinner: 

Ekonomiblogg har tittat på tio bolag som är förlorare 2016 alla de här bolagen har tappat mellan 20 - 30 procent. Men vilka kan överraska alla år 2017?. Min uppfattning är att det kan finnas ett bolags-rally här att vänta år 2017. Vilka bolag ladda för en större uppåtgående rörelse. 

 

Vad har de här bolagen för potentiell år 2017. En del av de här bolagen har oförtjänt låg kurs. börsen har straffat hårt under hösten men kan de stiger igen?. 

 

Aktie tävling: Den som valt det bolag som stigit mest under 2017 är vinnare. Man kan alltså bara räkna ett bolag av de tre man har valt. Ett exempel här:  bolag A upp med 4 procent, bolag B upp 3,9 procent, bolag C ner 1procent, 

bolag A vinnare.  

 

Skriv gärna ett inlägg och ni är med i aktie tävling. Vad ni tror om det här, välj tre av bolagen. OBS: Ditt val ska vara publicerat 2017-01-01 och där efter januari ut sedan är det stopp för att välja bolag. Efter det man har valt tre bolag år 2017 får man inte byta bolag.

 

Första pris blir ett Better Globe träd, som Eb köper till den som är vinnare. Man är berättigad att få en avkastning ifrån varje träd med 15 procent under 20 år. Första avkastningen betalas ut 5 år från det år jag köpte träden och sen i 15 år. 

 

Efter 20 år huggs de ner och den sista delen betalas ut och ägarskapet av träden upphör. Ett träd kostar = 17 €, avkastning 208 € på 20 år Det blir i Svenska kronor i dagens € kurs = cirka 1900-2000 kronor på 20 år. Det enda Eb behöver veta om vinnaren är e-post-adress och namn när Eb ska köpa & registrera ett träd på Better Globe till vinnaren.

 

Det går snabbt, att skapa en egen sida här på TradeVenue.

Lägga upp en egen portfölj här på börsplattformen TradeVenue. Som användare kan man lägga upp en egen investerarprofil och lägga upp en egen portfölj, & inläggs-forum, samt följa flera av Sveriges största finansbloggare, som flyttat till plattformen. Men man kan vara med i tävlingen utan att vara medlem. Skriv ett inlägg och ni är med. OBS: Ditt val ska vara publicerat 2017-01-01 och där efter januari ut sedan  är det stopp att välja bolag.

 

Dela gärna vidare!  ((( Lycka till ))) 

 

Här är de tio bolagen att välja mellan

Sensys Gatso Group AB  slutkurs 2016: 1,41 kr:- Kan de komma tillbaka 2017 år på en kurs på 2 till 3 kronor?.

 

Ericsson Telefonab L M ser  slutkurs 2016: 53,50 kr:- Amerikanska myndigheter har utökat sin granskning av Ericsson till att även omfatta bolagets verksamhet i Turkiet.

 

Mr Green & Co AB slutkurs 2016: 31,20 kr:- Kan det här va ett litet hot?. Det statliga spelföretaget Svenska Spel vill få regeringens tillstånd att betala ut högre vinster och få tillstånd att satsa på nya spelformer. Speljätten vill betala ut högre vinster på nummerspel, till exempel Lotto, Keno, Viking Lotto, från dagens 40 procent till 50 procent.

 

SAS AB  slutkurs 2016: 13,95 kr:- Flygbolaget SAS har ingått avtal om en kreditfacilitet om 75 miljoner dollar med bland annat Standard Chartered Bank och Norddeutsche Landesbank. Kreditfaciliteten förfaller i januari 2023.

 

Betsson AB ser B slutkurs 2016: 89,90 kr:- Kan det här va ett litet hot? Det statliga spelföretaget Svenska Spel vill få regeringens tillstånd att betala ut högre vinster och få tillstånd att satsa på nya spelformer. Speljätten vill betala ut högre vinster på nummerspel, till exempel Lotto, Keno, Viking Lotto, från dagens 40 procent till 50 procent.

 

Swedish Orphan Biovitrum AB  slutkurs 2016:  106,70 kr:- är ett Europeiskt bioteknologiskt läkemedelsföretag. Företaget är specialiserat på läkemedel för sällsynta sjukdomar. Produktportföljen innehåller ett 40-tal produkter med inriktning mot hemofili, inflammationssjukdomar samt genetiska- och metabola sjukdomar. Företagets produkter ägs på egen hand eller licencieras ut till en partner. Europa svarar för 60% och Nordamerika för 29% av intäkterna.

 

Getinge AB ser B  slutkurs 2016: 146,10 kr:-Är ett globalt medicinteknikföretag verksamt inom kirurgi, intensivvård, infektionsbekämpning, vårdergonomi och sårvård. De största marknaderna är Västeuropa och Nordamerika och den största kundgruppen är sjukhus. Verksamheten är indelad i tre affärsområden.

 

Byggmax Group AB  slutkurs 2016: 63,00 kr:- kundstock bestående till ungefär 80 procent av hemmafixare blir sommaren och semestertiderna den absoluta höjdpunkten på året för Byggmax. Andra och tredje kvartalet står normalt sett för runt två tredjedelar av årsomsättningen.

 

Itab Shop Concept AB ser B  slutkurs 2016: 81,25 kr:- Shop Concept utvecklar, tillverkar, säljer och installerar kompletta butikskoncept till butikskedjor inom detaljhandeln i 21 länder. I helhetserbjudandet ingår konceptinredningar, lösningar för kassalinjen och belysningssystem.

 

Precise Biometrics AB slutkurs 2016: 3,20 kr:- Algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning, Precise Biomatch Mobile, är via bolagets samarbete med Fingerprint Cards integrerad i den kinesiska smarta telefonen Oneplus 3T.

 

Tack alla vänner och följare och även dig som Eb inte känner för ett trevligt 2016 och god fortsättning år 2017.  Eb hoppas att ni ska få ett bra 2017 och ett vinstgivande börsår 2017 med övervägande positiva överraskningar!. OBS: Ditt val ska vara publicerat 2017-01-01 och där efter januari ut sedan är det stopp för att välja bolag.

Dela gärna vidare.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Taggar