Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
17 januari 2016

Aktiehandel & en blick i backspegeln:

Jag började med aktiehandel med några enstaka små köp för cir, 4000 kr:- år 1978 eller 1979. Då fick man kontakta sin bank via telefon och beställa om att göra en aktieaffär. Efter en aktieaffär fick man ett aktiebrev som det står skrivit det antal man köpt.

Kan man lära sig något genom att se tillbaka i tiden och försöka analysera vad som har hänt. Jag tror att det är så även när det gäller aktier. Erfarenhet åldras inte på många olika plan.Stor erfarenhet av att analysera affärsplaner- göra marknadsanalyser och av att hantera upp och nergång.

Så kom internet, 

Då kan man göra lika snabba aktieaffärer som proffsen. Något som allt fler har upptäckt, Aktier via internet har blivit en folkrörelse. Tillströmningen är stor också helt nya kundgrupper som börjar handla med aktier.

Nu behöver du inte ha vit skjorta och slips, en telefon i varje öra och ropa ”Köp! Sälj!” för att vara en riktig börshaj. Jag bestämde mig då för att genomföra ett  köp min första ny dator och möts av tekniska termer som formligen sprutar ur reklamblad och börjar testar datorer. Ja tycker det här med datorer är rolig och det inspirera till lärande och nyfikenhet.

Många internettjänster ger nu vem som helst möjlighet till sekundsnabb kursuppdatering och de senaste ekonominyheterna. Ofta är nätet ett billigare alternativ än att ringa till banken eller börsmäklaren och låta dem sköta affären.

Svenska folkets intresse för aktier de senaste åren har ökat i takt med att börsen gått upp. Att också fler och fler börjat använda internet har bäddat för att aktiehandeln på nätet blivit allt vanligare.

Nu är det år 1995.

Jag läste mycket och hittade en skribent och uppmärksammade Bo Engwall under signaturen löparen.

Bo Arne Viktor Engwall, född 11 maj 1955, är en maratonlöpare och fristående börskommentator  med mindre och medelstora aktier som specialitet. Wikipedia Bo Engwall som bor på Spanska solkusten nedanför Malaga i en lägenhet.

Den första tidning som uppmärksammade Bo Engwall var den numer nedlagda löpartidningen Jogging. Tidningen gjorde ett reportage om löparen som tillbringade många timmar varje dag framför datorn för att följa utvecklingen på Stockholms-börsen. Jag samlar på mig mycket av det ja läser och får inspiration av det jag läste av Bo Engwall.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Taggar