Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 maj 2015

Den stora frågan är när den inträffar börskraschen:

En rejäl börsnedgång på nära 6 % de tre sista börshandelsdagarna i april.

Jag är oroad över att vi en dag kommer att se en nedgång, och att börsen sedan inte återhämtar sig igen. Ingen större risk för nedgång på kort sikt men jag menar att vi förr eller senare får se en krasch.

Den stora frågan är när den inträffar. Det kan ske om tre år, om tre månader eller om tre dagar. Men jag tror verkligen att vi kommer att få se en större korrektion inom ett till två år.

Den dystra synen på börsen går tvärt emot vad många andra tror. Men det är inte något som bekymrar mig. Jag gillar att vara i minoritet. Jag säger inte heller att jag har rätt i marknaden utan pratar om marknaden i allmänna ordalag.

Stockholmsbörsen har under mars haft en något oregelbunden utveckling. Storbolagsindexet OMXS30 har hittills under mars backat 1,7 procent till 1662,56. Lägger vi däremot tillbaka förfallna aktieutdelningarna blir dock indexets utveckling under månaden bara minus 0,3 procent.

Och hittills i år har OMXS30 haft en mycket kraftig uppgång på +13,5 procent och +15,2 procent räknat inklusive utdelningar. Jag ska titta på april nu och se vad som hänt.

Desto längre detta får fortgå desto mer kommer detta "nya onormala" emellertid betraktas som helt normalt. Vi människor är nämligen väldigt anpassningsbara. Ska denna bubbelliknande situation kanske kunna fortsätta ända till hösten 2016? Så länge har nämligen ECB sagt att de minst ska fortsätta med sitt stora obligationsåterköpsprogram.

Men så länge centralbankerna pumpar ut nytryckta pengar och det finns gott om personer som vill hänga med på börsracet så finns det också goda förutsättningar för fortsatta kursuppgångar på kort sikt.

Se dock upp om en tidning, som normalt inte skriver om aktiemarknaden, på sin första sida någon gång det närmaste året har artiklar som med stora rubriker skriker ut budskap typ "Aktier bara måste man ha!". 

Då är vi troligen bara 1 till 3 månader kvar till en långsiktig börsfall. OMXS30 har de senaste veckorna fått en del kortsiktiga köpsignaler. Det finns oftast bara en kategori vinnare och det är att inte va girig.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar