Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
577
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
20 juli 2015

Aktier som doppresent :

Antalet aktieägare fortsätter att öka. Och barn, ungdomar och yngre människor kommer starkt. Hälften av dem äger i dag aktier i någon form.

Antalet aktieägare har exploderat sedan 1980 då knappt en miljon människor sparade i aktier.
I dag är den siffran uppe i nästan fem miljoner.

Trots att det svänger upp och ner på börserna måste slutsatsen bli att svenskarna tror på aktier och aktiefonder som de bästa sparformerna på lång sikt.

En stor del av ökningen svarar barn, ungdomar och yngre människor för. När det gäller barn tycks fondandelar ha ersatt silverskeden som doppresent.

Hälften av alla barn, 0–14 år, äger aktier i någon form. Åldersgruppen 15–29 år ligger nära hälften strecket och i gruppen 30–49 år är siffran nästan 60 procent. Det totala antalet aktieägare är nästan fem miljoner människor över halva befolkningen, alltså. 

Av den vuxna befolkningen sparar 59 procent av männen i aktier och 52 procent av kvinnorna. Aktieinnehav är fortfarande sammankopplat med hög inkomst. Men uppgången bland låginkomsttagarna fortsätter också. I storstadsregionerna är aktieinnehav något större än på landsbygden.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar