Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
608
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
30 december 2016

Aktierna med stor kurspotential.

De närmaste åren kommer flera länder uppleva en revolution på elmarknaden när solcellerna tar över en stor del av energiförsörjningen, det förutspår ett av världens största finansbolag UBS. Och det kommer att ske även om staten inte skjuter till några pengar.

 

Redan 2020 skulle 18 % av elkonsumtionen i de här länderna kunna komma från solkraft, och de företag och hushåll som då väljer att investera i solceller på sina tak kommer få sin el 30 % billigare, siffror som är beräknade utifrån ett scenario utan subventioner.  Prisskillnaden mellan el från elnätet och från solkraft kommer bli extra tydlig om ett par år när priset på batterier har sjunkit, menar UBS. 

 

Då kan konsumter välja att spara energi och använda sin egenproducerade el under de perioder då priset från elnätet är som högst, något som kommer leda till kraftigt minskade vinstmarginaler för elbolagen, men en stor vinst för miljön och de människor som valde att satsa på förnybart.

 

Nyinstallationerna av småskaliga solelsanläggningar har fördubblats i Sverige de senaste två åren. Sett på drygt fem år, från 2010 till nu, har priserna sjunkit med 75 procent. Då kostade ett villasystem kanske 60 kronor per watt exklusive moms, nu ligger priset runt 15 kronor per watt, 

 

Utbyggnaden av solenergi skiljer sig åt bland kommunerna, visar en kartläggning som Svensk solenergi har gjort utifrån Energimyndighetens elcertifikatsstatistik. Linköping är den kommun som har i särklass högst effekt installerad inom elcertifikatssystemet, drygt 3 000 kilowatt, mer än dubbelt så mycket som Stockholm som med drygt 1 500 kilowatt ligger på tredje plats. 

 

På andra plats ligger Västerås med knappt 2000 kilowatt.Samtidigt ska man vara medveten om att det är många solcellsägare som i dagsläget inte har sökt elcertifikat. Så statistiken är inte heltäckande.Att Linköping toppar solenergilistan är ingen tillfällighet.

 

 En rad medvetna satsningar har gjorts på senare år, en av de första var att vi avgiftsbefriade bygglov för solcellsinstallationer, Bygglov krävs för att få sätta upp solceller, i exempelvis Stockholm kostar ett sådant drygt 4 000 kronor. Det här är jätte bra, nya jobb ska växa fram i solens sken.

 

Det här är mycket intressant att aktier i solenergibranschen på lång sikt, vilket bör locka till sig långsiktiga investerare som blir långsiktig vinnare. Det blir en intressant framtid i solenergibranschen.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (29)

Taggar