Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
4 november 2015

Alla har rätt till en bra aktie-portfölj:

Alla har rätt till en bra aktie-portfölj:

Utökar kontinuerligt mitt aktieinnehav.

Det finns två sätt att få avkastning på aktier; antingen genom aktieutdelningar eller genom försäljning av aktier som har ökat i pris. Båda sätten fungerar bra, det finns inget rätt eller fel. Den stora fördelen som jag ser det med att fokusera på utdelningar och utdelningstillväxt är att man slipper bry sig om tillfälliga kursrörelser åt ena eller andra hållet fokus blir istället att se till att den årliga utdelningen ökar.

Det är också relevant att veta att 50-70% av totalavkastningen sett över tid tenderar att komma från just utdelningar. Mitt sätt att öka utdelningar och utdelningstillväxt snabbare är att köpa nya aktier i det bolaget.

I USA brukar man ofta tala om “Dividend Aristocrats” eller “Dividend Champions”, dvs bolag som har höjt utdelningen minst 25 år i rad. Den historiken är ju givetvis otroligt lockande för en investerare. Sannolikheten för framtida utdelningsökningar är högre hos dessa bolag än hos bolag med kortare historik av att höja utdelningarna årligen.

Med just direktavkastningen så kan det vara extra viktigt att titta på denna historiskt. Du som investerar i stora aktiebolag som inte befinner sig i en uppstartsfas vill gärna se att bolaget har kunnat hålla en bra nivå på direktavkastningen samtidigt som aktien har ökat. Det här innebär att bolaget växer och utvecklas samtidigt som de kan hålla kvar sin goda direktavkastning. Den som kan kombinera detta med att köpa aktien vid en låg värdering får vad som kallas för en bra yield on Cost

Nyckeltalet Yield on Cost kan användas för att beräkna hur mycket avkastning du får idag på utdelningen mätt mot dina inköpspriser av aktien. Det är alltså ett bra mätvärde för att se att du har bra avkastning idag på din investering.

I Sverige är detta inget vi pratar om så mycket, vilket kanske inte är så konstigt, eftersom liknande bolag saknas i Sverige. Sök upp din favorit utdelnings-Aktie och se hur den ligger bra eller dåligt till med utdelningshöjningar och hög utdelningstillväxt.

Här är en bra länk för den historiken  Bolagsfakta

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar