Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
4 november 2016

Att ha likviditet är som en livboj:

Därmed har oron inför USA-valet tryckt ner kurserna med närmare fyra procent under veckan.När börsen stängde klockan ett, halvdags-öppet inför Alla helgons dag, hade OMXS-index backat med 1,1 procent, i linje med de ledande Europabörserna där Londonbörsen går sämst.

 

Med ett litet undantag för torsdagen blev det minus varje dag den gångna börsveckan. Och bedömare pekar på Donald Trumps återkomst i opinionsmätningarna inför nästa veckas val.

 

Genom lärdomar från både finanskriser brexit. Och här kommer brexit nummer två nästa veckas val I USA. Det här skapar en helt unik möjlighet att tjäna pengar.

 

Det här hjälpa dig att tjäna pengar när många andra förlorar pengar, just detta, att kunna tjäna pengar även när marknaderna går ner, det allra viktigaste för en investerare. Till skillnad från andra ger det dig nämligen möjlighet att återinvestera din likvid och vinst när priserna är som lägst. 

 

Kan du bemästrat den här filosofin med att alltid ha likviditet så är du ofta en som lyckas ta dina positioner till ett lågt pris när andra är tvingade att sälja. Som jag ser det här så är tillgång på likvida medel som är nyckel till framgång. Men det är mycket svårt att ha den disiplinen att tänka och utföra det också.

 

En läxa som jag menar att man dragit från finanskrisen 2008. En annan lärdom man drog från den kraschen var vikten av likviditet. Med de insikter man fått från kriser som vi ser nu. Efter finanskrisen har många legat långa i aktier och har inte likviditet när det kommer en sån här nedgång. 

 

Så den här perioden som kommer nu blir mycket intressant tid framöver. Den här filosofin att alltid ha 60 - 40  jag har skrivit inlägg om det här tidigare. Den här filosofin med att alltid ha 40% likviditet började jag med för cir två år sedan, och det är mycket bra som en livboj….

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar