Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 augusti 2016

Att inte lägga alla ägg i samma korg.

Hur ska man tänka när man väljer aktier som man vill behålla mycket länge, kanske ända fram till pensionen? Aktier som man med stor sannolikhet kan köpa och stoppa i byrålådan, utan att behöva kolla börslistorna titt som tätt, och ändå vara ganska säker på att de utvecklats väl.

Ha en sådan långsiktigt portfölj.

Att köpa enskilda aktier är ett bra långsiktigt sparande som kan sätta guldkant på tillvaron som pensionär. Men även om det är en god idé att åtminstone då och då titta till sin aktieportfölj är det många som gärna vill minimera den tid de behöver lägga på sin aktieportfölj. Hur bör man då tänka.

En viktig parameter är att det finns en rimlig underliggande marknadstillväxt. Utan tillväxt är det svårt för företag att långsiktigt ha en god lönsamhet. Man kan inte nå framgång enbart genom kostnadsbesparingar.

Däremot är det viktigt att bolagen inte bara klarar sig i goda tider, utan även bevisligen klarat perioder av cykliska nedgångar på ett bra sätt. Det krävs att bolagen skaffat sig en kvalitetsstämpel under en lång följd av år för att de ska ingå i en långsiktig aktieportfölj.

Företagen ska också ha starka balansräkningar så att de kan ge god direktavkastning. Aktier i bolag som har hållbart höga utdelningsnivåer belönas nämligen ofta med stigande kurser på aktiemarknaden. Genom att inte lägga alla ägg i samma korg så begränsar ja nedsidan men på samma sätt så begränsar ja även uppsidan.

Det är inte bara aktier i bolag som jag är intresserad av, har också ett mycket stort intresse av att köpa och stoppa i byrålådan men då är det inte aktier utan fickur och armbandsur som har ett samlarvärde.

Här kan jag nörda ner mig helt. Om intresse finns sök fickur guld bland pågående auktioner hos hundratals auktionshus. Barnebys.se samlar alla auktioner på ett ställe, finns också på Tradera.

Att samla ur är populärt i Sverige och samlarna är beredda att betala bra för just den klocka de inte har. Därför kan de erbjuda bra pris för rätt klocka. Har du ett samlar ur kan du alltså med lite tur och rätt märke tjäna många tusenlappar på att visa dina klockor för samlare.

Sälj inte dina fickur och armbandsur som metallskrot till någon metalluppköpare för enbart skrotvärdet. Det är alltid värt att göra en extra koll din klocka kan ha ett samlarvärde.

De flesta klockor har inget samlarvärde på grund av slitage eller skador. Det händer dock att vissa märken har ett visst värde även som defekta. Därför är det alltid värt att göra en värdering. Och är din klocka enbart värd sin vikt i guld kan du ändå räkna med bra betalt.

Även stålklockor från 1940- till 1980-talet kan givetvis ha ett samlarvärde. Ju bättre skick, desto högre värde.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar