Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 augusti 2017

Bäst är att själv ta kontroll över situationen med el-appen.

Vi måste lära oss att ta vara på värmen:

Dags att se över sin elförbrukningen nu när hösten kommer snart, det går med vindens fart. Helt plötsligt så känns sommaren som bortsprungen, försvunnen. Väldigt avlägsen. Det regnar mest hela tiden och är kallt. Just nu sitter jag i jeans/kortbyxor och t-shirt men fryser som en tok på armarna. Ska det vara så i augusti?.

 

När vi pratar om hållbarhet så nämns ofta elbilar, solceller på taket eller ekologisk mat. Genom att spara på energin vi använder i hemmet, kan vi enkelt göra stora skillnader i plånboken och för miljön.

 

Att det sparar pengar och samtidigt värnar om miljön, och att man faktiskt kan göra det med ganska enkla medel. Det finns också fördelar ur ett större makroperspektiv. I Sverige produceras stora mängder el genom vattenkraft. Om vi svenskar använder mindre el, kan vi sälja mer av vår egen hållbara el till länder som har en mindre hållbar elproduktion.

 

Energi, och då främst el, är ibland svårt att greppa. Vi tar det för givet att alltid ha tillgång till ström och tänker inte så mycket på det, till dess att något slutar att fungera. Det finns ibland en felaktig bild att det kostar pengar att leva hållbart. Greenely vill göra el och energi enklare att förstå, och samtidigt bidra till att öka medvetenheten bland konsumenter där man med enkla medel kan göra stor skillnad på miljö och ekonomi.

 

I villahushåll används en stor del av den förbrukade elen till uppvärmning. Att t ex täta runt befintliga fönster eller byta ut dem helt, till nya, mer energibesparande fönster, är ett exempel på vad man kan göra för att effektivisera sin uppvärmning i hemmet. Att ändra beteenden och vanor sparar också energi. Att släcka lampor, byt till lågenergilampor och LED-lampor ha rätt temperatur i kyl och frys eller att dra ur sladdarna från elektronik som inte används, är små ändringar som tillsammans gör stor skillnad.

 

Det är alltid enklare att se över sin egen konsumtion om man har någon att jämföra med. Exempelvis, hur mycket el använder grannen? Vissa av Greenlys mobilappen Greenely användare som bor i lägenhet, har halverat sin elanvändning när de fick en tydligare referens.

Greenely AB, som hjälper hushåll att energieffektivisera genom att använda appen.

 

När du skapar en profil i appen så är det första du ser hur mycket grannen förbrukar per månad jämfört med topp 20% som bor i liknande hushåll. Sen kan du enkelt hämta din egen förbrukning och börja jämföra! Ett tips är att testa att dra ur all elektronik du inte använder på natten och har du golvvärme som värms upp av el, prova att justera värmen eller tidsinställ temperaturen och se i appen hur elförbrukningen förändras.

 

Appen den är i dag kostnadsfri och du laddar ned den här.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar