Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
4 september 2015

Bankernas kontanthantering:

Det blir svårare och svårare att få tag på kontanter:

Människor använder kontanter olika. Jag använder det nästan inte alls medan många som jag känner säger att det är bra med kontanter

.

I oktober 2015 släpper Riksbanken de nya sedlarna och vi får utöver de vi har en ny valör, 200-kronorssedel. Samtidigt som detta planeras går utvecklingen i en riktning som gör det allt svårare att göra bruk av kontanter som betalningsmedel. Vägen mot det kontantlösa samhället har varit lång, och sakta men säkert kommer vi närmare vägs ände. Tidplan nya sedlar och mynt.

Många privatpersoner och småföretag som ägnar sig åt tillfällig försäljning vid marknader etc. upplever svårigheter inte enbart med tillgången till kontanter utan framförallt med avsättningen, det vill säga möjligheten att sätt in pengarna på något närliggande bankkontor.

Ett särskilt stort problem har detta blivit för föreningslivet som för att finansiera sin verksamhet är beroende av försäljning, såsom lotterier, korv och dricka, loppmarknader, inträdesbiljetter till matcher, evenemang, kulturarrangemang, bingo, danser med mera. Många föreningskassörer känner sig tvingade att förvara stora mängder kontanter hemma under lång tid. Det i sin tur ger en ökad risk för inbrott och överfall, eller utpressning.

De små landsbygdsföretagen och föreningslivets möjligheter att vara verksamma försvåras avsevärt på grund av den snabba utvecklingen med indragning av bankernas kontantservice på kontoren. 

Utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle är önskad och ofrånkomlig, men intill dess fullgoda alternativa metoder finns tillgängliga i hela landet, måste övergången ske på ett sådant sätt att civilsamhälle, företag och privatpersoner inte drabbas. Man kan också fråga sig vad vi ska med nya sedlar till om det inte längre går att använda dem.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar