Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
22 juni 2016

Betala dig själv!

Ämnet ekonomisk frihet & betala dig själv.

Man kan börja med det här:  Ta med matlåda till jobbet som innehåller gårdagens middagsrester. Det kan du spara 800-1200 kr/mån på. Ta med dricka hemifrån istället för att köpa 50-centiliters läsk som kostar 20 kr eller mer på snabbköpet. Eller ännu hellre: drick kranvatten. Redan här har du sparat 1200-1600 kr:- varje månad.

Drick vanligt kaffe på caféet eftersom det är mycket billigare än Kaffe Latte, Espresso och Cappucino.Handla i flera livsmedelsbutiker. Ta reda på vilka livsmedel som brukar vara billigast i de olika affärerna och köp dem där det är billigast. Handla inte när du är hungrig för det kan locka till impulsköp.

Nästan alla, oavsett lön, har ungefär noll kronor kvar i slutet av månaden. Att sätta av pengarna direkt när lönen kommer istället för att sätta av det som ibland, kanske, blir över i slutet av månaden gör en enorm skillnad.Sätter man av pengarna direkt när de kommer kan man med gott samvete spendera varenda krona som finns kvar.

Alla kan lägga undan 8-15% av sin lön.Lägg undan det du verkligen trivs med, för då kommer du inte att tröttna fort och komma på andra tankar när du ser att det går.

Att spara 8-15 % av sin lön kan låta futtigt, men beroende på hur mycket du tjänar och hur mycket avkastning du kommer att få på dina investeringar. Så kommer du garanterat att hamna i ekonomisk frihet i framtiden.

Ekonomisk frihet. Du kan göra precis vad du vill det bestämmer du själv. Om det bästa du vet är att fiska så gör det. Om du älskar att jobba 20-30 eller mer timmar i veckan så gör det. Grejen med ekonomisk frihet är att man kan göra precis vad man själv vill. Jag själv köpte också ett hus billigt i stort renoveringsbehov som ja jobbade på.

Köper man en bostad som måste rustas är det viktigt att man har budget och tid för renoveringen. En viktig aspekt här är hur mycket tid man har att lägga på renoveringen. Man kan tänka 3-5 år framåt i tiden.Det gäller att göra en noggrann kalkyl här. Mitt syftet med hus-köpet  var att man ska tjäna pengar på att sälja det renoverat och alltså flytta ganska snart. Oavsett vad du gör kommer du alltså att få nytta av dina sparade pengar.

Gå i pension tidigare mitt mål var att gå vid 55 år men det blev vid 60 år.När du går i pension är det inte säkert att det är vid 61-65, som idag. Pensionsåldern kanske har höjts till 67, 71 eller 78. Eller så har den sänkts, även om det knappast är troligt. Om du börjar lägga undan pengar till dig själv redan nu så kan du oavsett hur framtiden ser ut gå i pension tidigare. Hur mycket tidigare beror på hur mycket du sparar men det kan handla om säkert 10-20 år tidigare om du börjar spara i tid.

Pensionärer är generellt sett inte den grupp här i samhället som har det allra fetast rent ekonomiskt och många skyller på att systemet är för snålt. Ta istället ansvar över din egen pension och se till att du får ut extra tusenlappar den dag du går i pension.Det personliga ansvaret bör alltid lyftas fram och hyllas då det är en avgörande faktorn för framgång i alla livets områden.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar