Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
26 juni 2016

Brexit nu då kan det definitivt uppstå köpläge.

Det är ett svårbedömt läge.

Om många agerar i panik och om börsen faller mer än vad som kan justeras med vinstförväntningar. Då kan det definitivt uppstå köpläge nu.

Vi ser nu att det är väldigt oroligt på marknaden, det är sällan bra att ta något investeringsbeslut när det är oroligt. Vi får se vad politikerna kommer att komma med. I sådana här lägen ska man undvika att göra för stora investeringsbeslut.

Det finns ingen möjlighet att sälja innan börsens öppnande och man får räkna med mellan 3-5 procents nedgång. Det gäller att vara långsiktig i det här, men samtidigt är det beroende på vad man sparar till. Om man har ett långsiktigt perspektiv är det fortfarande aktier och aktieinvestering som gäller. Med anledning av Brexit ska man vara lite mer försiktig kring Europa.

Som småsparare ska man ha rätt risk i portföljen. Psykologin inom det här gör att folk ofta agerar vid fel tillfälle, och det är så viktigt att tänka efter före man agerar. Om man som småsparare gör rätt med sin portfölj från början kan man köpa när börsen gått ned och sälja när det går upp. 

När man gör det systematiskt över tid, det är då man kan tjäna mer än sina grannar. Ofta köper man när aktiekursen är hög och säljer när det faller.

Då är vi tillbaka till hur man ska förhålla sig till frågan. Risken med att spekulera i lägen som dessa är att man hakar på en överreaktion som kan ta lång tid att reparera. Om man har ett långsiktigt perspektiv tror jag man gör bäst i att avstå från spekulation även om det innebär att man går miste om några procent.

Sådana här händelser leder ofta till överreaktioner på den finansiella marknaden. Det blir ofta en stor nedgång och sedan går det upp igen. I Sverige har vi kanske en lite sommartrög börs som kan göra att det går ännu mer, om det går ned väldigt mycket är det köpläge.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar