Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 juni 2015

Comeback i portföljen:

Comeback i " långa " aktieportföljen gör teleoperatören Telia Sonera, som tappat fart på börsen senaste tiden. Oro för stor exponering mot oljeberoende länder i Eu och tilltagande problem i Uzbekistan sätter press. Det finns också ett fortsatt överhäng av aktier som den finska staten kan komma att sälja ut. Men på en kurs under 50 kronor anser ja att aktien är köpvärd, då den ger en direktavkastning på fina 6,3 procent. Det är högt bland alla storbolag på Stockholmsbörsen.

Telia Sonera investerar 115 miljoner dollar, motsvarande drygt 950 miljoner kronor, i Spotify och får därmed en ägarandel på 1,4 procent. Jag tror att det är en bra investering för Telia. Genom ett närmare samarbete med Spotify stärker Telia sitt erbjudande till kunderna.

Men det inte bara Telia Sonera som stoppar in pengar i Spotify. Enligt Wall Street Journal har Spotify fått in sammanlagt 526 miljoner dollar i nytt kapital, vilket värderar hela bolaget till 8,53 miljarder dollar. Spotify behöver pengarna för att möta utmaningen från Apples nya musiktjänst Apple Music som presenterades häromdagen.

Telia Sonera och Spotify satsar resurser och personal för att driva gemensam innovation inom mediedistribution, kundinsikt, dataanalys och annonsering. Bolagen skapar dessutom ett gemensamt team med ansvar att leda innovationsprojekten.

De bygger nästa generations telekombolag där innovation är helt avgörande för framgång. Spotify är ett fantastiskt företag som kunderna uppskattar enormt och med ett innovationsarbete i världsklass. Jag ser verkligen fram emot att som småsparare och aktievara en del av "Spotifys fortsatta resa".

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar