Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 juli 2015

Då har storbankerna rätt att ta dina sparpengar:

Bra att veta om Bankkrisen kommer...

 

Under de senaste tjugo årens har vi två finansiella kriser, då har medborgarna i Sverige fått täcka upp bankernas ”svarta hål”  med skattepengar flera miljarder som aldrig har kommit tillbaka. 

Nu har det uppfunnits ett nytt sätt för bankerna att dra in pengar när de är i kris.

Frågan är inte om utan när bankkrisen kommer. Och då har storbankerna rätt att ta dina sparpengar för att rädda sig själva och det finansiella systemet.

På G20-mötet i november 2014 beslutade man att införa en ny internationell ”standard” när världens storbanker får finansiella problem. Sverige är inte med i G20, men omfattas i alla fall av detta genom EU-medlemskapet.Beslut klubbades nyligen igenom på G20-mötet och på grund av Sveriges EU-medlemskap måste vi följa direktiven skrev ETC

Tricket i detta är att bankerna får rätt att beslagta kundernas pengar i banken för att rädda upp sin ekonomi. Förutom att detta strider mot allsköns rättsuppfattningar, så flyttar nu bankerna sina risker från medborgarna och deras skatter till kunderna och deras pengar. För bankerna ska ju inte ta några risker. Den svenska modellen har varit tydlig. När de svenska bankerna får ekonomiska problem lånar svenska staten ut pengar. Systemet kallas ”bail out”. Men detta förändrades på G20-mötet i november förra året.

Nu står hoppet till att regering och riksdag tar till övningen civil olydnad, och inte följer denna regel. EU-medlemskap eller inte. Kan Tyskland och Frankrike alltid klara sig undan från budgetreglerna, så kan väl Sverige klara sig undan detta vad är problemet?  

Fast, i ett läge där den ursprungliga TLAC inte räcker till kan också andra medel räknas in i TLAC. I slutändan kan en bank i ”resolution” alltså lägga beslag på alla pengar som hanteras av banken.

Bankerna får ta dina sparpengar vid bankkriser genom "bail

Ja frågan är om det inte är så att det är utomordentligt vettigt att skapa en löntagarbank där det ska råda ordning och reda.  Eller ska vi ha Pengarna i madrassen.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar