Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
608
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
27 mars 2017

Då kanske vi blir skuldfria oavsett om man har bra bolån.

För två månader sedan undrade jag när vi egentligen kommer ha betalat av vårt huslån. Skuldfri oavsett om man har bra bolån. För mig var det intressant och lite skrämmande att se att man som bolånetagare i många fall kommer att betala lika mycket i ränta som lånets belopp. Har gjort en räkneövning på vårt bolån för att se om vi kan förändra vårt sätt att fördela pengarna i framtiden. Jag åter kommer med ett nytt inlägg om det, för vi vill bli av med det bolån som vi har så snart som möjligt.

 

Historisk sett är stora lån en relativt ny företeelse. Behovet av låna har ökat i ett alltmer konsumtionsinriktat samhälle, där många statustrender är förankrade i vilka saker du äger. I dagens Sverige är det inte ovanligt att äga eget boende, att äga ett hus etc.  Har du inte råd med huset, bilen eller, så kan du alltid låna pengar av ditt framtida jag.

 

Och detta är något som marknaden alltmer uppmuntrar dig att göra. Allt du äger, är betalda med någon annans pengar, och betalar du inte för dig så kan banken kräva tillbaka sitt hus, sin bil. De är bara dina ägodelar så länge du betalar av lånet och eventuellt räntan. Den sanna ägarens ansikte träder fram så fort du slutar betala.

 

Oavsett hur man filosofiskt ser på lån, så finns det fördelar att se över vilka lån man tar. Själv rekommenderar räntefria låna från medlemsbank, eller att man använder sig av kreditkort som erbjuder räntefri dagar (ca 30 dagar är vanligt, samt är det bra om man får poäng på sina köp och kan använda dem till annat  men det viktiga är att man betalar varje gång för att slippa extrakostnader.

 

Ibland kan det ändå bli aktuellt att man måste ta ett bo-låna, med ränta. Då tjänar det att kolla upp var man kan få lägst ränta och hur man ska lägga upp återbetalningstiden. Dock vill jag höja ett varningens finger för alla dessa enkla lån vi kan ta idag det kan slutar med att sakerna du äger, ”äger dig”. De äger dig genom att tvinga dig gå till arbetet varje dag, sälja dig själv för att få pengar till att betala av alla statusprylar du köper. Och fråga dig själv, behöver du verkligen alla saker du köpt?

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (29)

Taggar