Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 augusti 2015

Den accelererande skuldsättningen är oroande:

Aktuellt igen:

Tre myndigheter är överens om att ett amorteringskrav, i linje med vad Finansinspektionen föreslagit, bör genomföras snarast då det är en viktig åtgärd för att dämpa riskerna med hushållens skulder.

I ljuset av den accelererande skuldsättningen är det därför av vikt att de politiska diskussionerna inte drar ut på tiden och att ett amorteringskrav som ger tydlig effekt kommer på plats.

Bostadspriserna har stigit under 20 år i Sverige och att utvecklingen tagit ny fart under senare tid. Samtidigt ökar hushållens skuldsättning, vilket de tre myndigheterna ser med oro på. fem faktorer som förklarar ökningen av bostadspriser och skulder.

Ett lågt bostadsbyggande under lång tid, slopad fastighets och förmögenhetsskatt som har gjort boendet billigare, lättade kreditvillkor för hushållen, fallande räntor och stigande inkomster samt slutligen ett ökat bostadsägande där fler i dag äger sin bostad i stället för att hyra den.

Det har varit en fantastisk affär att äga sitt boende de senaste 20 åren, bara de senaste 12 månaderna har priset i många delar av landet ökat med 15 – 20 %. Priserna har i princip satt nya rekord hela tiden och har i genomsnitt sitigit med runt 8-9 % per år i snart två decennier.

Bostadsbubbla:

Trenden för skulderna är oroande och att det är en stor utmaning att hantera riskerna som vi alla blir  indragen i.

Snabbt ökande skuldsättning och stigande fastighetspriser har ofta föregått finansiella kriser eller långa perioder med svag ekonomisk utveckling. Det orsakar i sin tur stora kostnader för samhällsekonomin i form av utebliven välfärd, stigande sociala kostnader och en arbetslöshet som biter sig fast på höga nivåer.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar