Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
2 april 2016

Den bästa utvecklingen på 30 år:

Guld är hett nu.

Räntan är negativ just nu och människor ser ingen poäng med att ha pengarna någonstans, men samtidigt är de oroade över framtiden. De vill ha en säker investering. Guldet klättrade 16 procent under första kvartalet, den bästa utvecklingen på 30 år, mitt i finansiellt kaos och ekonomisk osäkerhet, skriver Bloomberg.

Austrian Mint såg försäljningen av guldtackor och mynt öka med 45 procent under fjolåret och likande siffror rapporteras från flera håll. Hos amerikanska US Mint steg försäljningen av American Eagle-mynt med över 350 procent i februari jämfört med samma månad 2015.

I dagsläget har Europeiska Centralbanken, ECB, Japan, Sverige, Danmark och Schweiz negativa räntor.

Historien visar att under perioder med låga räntor ger guld normalt sett mer än dubbelt så stor avkastning som genomsnittet i ett långt perspektiv. Skriver branschorganisationen World Gold Council i en rapport på torsdag.

I långa loppet kan negativa räntor resultera i strukturellt högre efterfrågan på guld från centralbanker och investerare fortsätter rapporten, enligt Bloomberg.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar