Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
2 september 2015

Den försiktiga barnportföljen:

Jag läste en undersökning här om dan som visar att 35 procent av föräldrarna inte sparar något alls till sina barn. Sämst är glesbygdsborna och hushåll där den sammanlagda inkomsten understiger 400 000 kr per år.

 

Syftet med barnens sparande är att det ska växa & det är du som ska se till att målet nås. Stora tapp är ödesdigra och svåra att ta igen. För att du inte ska satsa för hårt och spekulera med barnens pengar bör du alltså välja bort de mest riskabla fonderna.

Strunta i de fonder som toppar vinnarlistorna. Samma fonder brukar ligga i botten när vindarna vänder. Undvik specialiserade branscher och fonder som placerar i enskilda länder, om du inte är en aktiv sparare med specialkunskaper.

Fonder är det perfekta alternativet när du ska placera barnbidrag och födelsedagspengar. Men nappa inte genast på bankmannens förslag, utan lägg lite tid och tanke på valet av fonder. Rannsaka dig själv. Hur aktiv kommer du att vara? Vill du göra ändringar eller kommer sparandet att vara passivt?

Ta gärna hem lite vinster när du är nöjd och öka inbetalningarna när börsen har fallit. Den försiktiga barnportföljen är bra för dig som vill ta det lite lugnare. Här kan du månadsspara och göra extrainbetalningar till barn och barnbarn år efter år, utan att bekymra dig nämnvärt.

Barnens lågprisportfölj:

Innehåller indexfonder som följer den allmänna utvecklingen. De har låg eller ingen förvaltningsavgift, vilket är bra för sparande på lång sikt.Å andra sidan har de ingen aktiv förvaltare som försöker hitta de bästa aktierna. Innehaven utgörs helt enkelt av de största bolagen.

Danske Invest Global Index följer 100 bolag enligt MSCI World Free, vilket framför allt innebär investeringar i USA, Västeuropa och Japan. Swedbank Robur Indexfond Asien följer utvecklingen i Asiens 50 största bolag medan Avanza Zero skuggar de 30 största och mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen.Nordea Småbolagsfond Norden är känd som en av de bästa Nordenfonderna. Största delen av investeringarna ligger i Sverige.

Här gäller det att göra hemläxan = att läsa på & bildar sig en egen uppfattning.

Osäker? Prata med en rådgivare

Spara i barnets namn. Då får det tillgång till hela sparbeloppet på sin 18-årsdag.

Spara i ditt namn och ge bort pengarna när du själv vill. Om du sparar i eget namn är det bra att skriva ett testamente där det framgår att pengarna ska tillfalla barnet, barnen.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar