Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
3 augusti 2016

Den onda cirkeln att vi shoppar.

Inkomst och konsumtionsnivå.

Ju mer vi tjänar desto mer shoppar vi. Samtidigt som en högre konsumtionsnivå innebär en ökad belastning på klimatet. Så hur kommer det sig att vi bygger vår identitet med hjälp av varumärken och hur har konsumtion blivit en samhällsnorm och kultur?

I dagens konsumtionssystem finner vi oändligt med möjligheter att särskilja oss från andra människor och skapa grupptillhörighet, men också att finna svar på existentiella och moraliska frågor. Vi konsumerar en innebörd snarare än en funktion. Detta leder till existentiell konsumtion; ju mer pengar vi har, desto mer konsumerar vi. Vi tröttnar aldrig på att “finna oss själva”.

Konsumtionskulturen leder till ouppnåeliga och ständigt föränderliga ideal, som skapar oro och stress. För att dämpa stressen konsumerar vi. För att kunna ha råd med konsumtionen måste vi arbeta mycket, vilket i sin tur leder till att vi inte har tid över för det som gör oss lyckliga utanför den materiella sfären.

Pengar kan vara kul att använda, men istället för att spendera pengar på något annat än vad du verkligen behöver, kan du placera dina pengar på ett sådant sätt att de ökar din förmögenhet ytterligare. Använd pengarna till att tjäna mer pengar!

För att bygga välstånd måste vi göra två saker: 1) Maximera intäkterna, 2) Minimera utgifterna.

Den som vill få ekonomisk frihet bör dra nytta av detta tips: Använd alltid dina pengar för att tjäna mer pengar. Lite pengar går naturligtvis till konsumtion, det är inte gratis att leva. Vad du inte använder, använder du till att investera.

Oavsett motivation att tjäna pengar, vet vi att det är för de flesta av oss. Vissa är mer motiverade än andra, och de som verkligen vill få ekonomisk frihet gör det till en prioritet.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar