Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
25 november 2015

Det är aktierna som är grädden på moset:

Hur får man inspiration:  

Låt dig inspireras gå ur vägen för dig själv och bli inspirerad!

Vill du bli inspirerad? Sluta upp med att hindra din inspiration genom alla ursäkter som du hittar på. Tro i ditt hjärta att du har något viktigt att bidra med och handla sedan därefter, och du kan vara säker på att inspirationen kommer så är det för mig i alla fall. Jag får inspiration av Konditor Raimund Karlin. 

Konditor Raimund Karlin började arbeta på det anrika Residens Schweizeri i Malmö där han stannade i sju år. Efter en tid som lärling i Schweiz flyttade han hem igen och köpte Raimund konditori Cecil på Östra Förstadsgatan i Malmö och därefter även Konditori Valhall på Tessinsväg också i Malmö. Familjeföretaget  Frasetti Bakverk startades i Åkarp i slutet av 60-talet.

I all hemlighet är han multimiljonär.Han tjänar betydligt mer på aktier än i familjeägda bageriet Frasetti i Arlöv. Har halverat sin omsättning på de senaste tio åren om omsatte förra året bara 14 miljoner kronor mot 30 miljoner när det gick som bäst.

Det är aktierna som är grädden på moset för sockerbagare Karlin. Frasetti äger aktier för nästan 300 miljoner kronor.

Han startade sitt företag 1967. Aktiehandel har jag hållit på med i 50 år, säger Raimund Karlin till Dagens Industri. Med den ena handen har vi bakat och med den andra har vi handlat aktier. Raimund Karlins företag har satsat på Volvo, Telia och Ericsson  och har nu ett innehav värt 282 miljoner kronor. Och det är ju definitvt inte småsmulor. Jag får inspiration av det här.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar