Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 augusti 2017

Det är smart att sälja nu i ”Sverige och jätte-budet kommer”.

Ska man hinna sälja innan bostadsmarknadens högsäsong och försöka knipa spekulanterna innan alla andra är det bäst att börja sätta i gång. Antalet sålda bostadsrätter och villor ökar rent historiskt runt vecka 16, veckan efter påsk, enligt statistik. Det pekar dock först sista veckan i maj.Det är många som både vill köpa och sälja mycket under våren. Det var det även i år.

 

I den senaste statistiken ser vi igen att det är en prisökning som håller i sig. Det har varit många varnande röster om fallande priser, men det ser vi inte i statistiken. Det är bostadsbrist och priserna fortsätter att stiga men i en takt som vi känner igen sen några år tillbaka. Det är inte så att man kan säga att bostadsmarknaden vilar. Vi har inte heller sett några effekter från vår omvärld, som brexit eller Trump. Människor är rätt desperata. De vill lösa sitt boende.

 

köparen tyckte det var en pärla och jätte-budet var ett faktum.

Vi kontaktade mäklare för att sälja vårt skånska paradis, i Torna Hällestad ”trollskogen” med stor, skogstomt, trädgård, och plats för barn och barnbarn både jul, påsk och hela långa sommaren. Vi hade tur. Fick en köpare som älskade allt. Trollskogen och Prästaskogen - Uteklassrum - Lund Huset, Soffor, bord, sängar ja nästan allt blev kvar i huset. ”Ska ni inte ha något kvar i Sverige” frågade folk. Ja men vi har ju vår bostadsrätt kvar.

Stugan i Torna Hällestad.

 

Folk sa, ”men vad ska ni göra när ni tröttnat på att sola och bada i Spanien”. Ja, samma saker som vi skulle göra i Sverige som vi bodde i lägenhet/bostadsrätt. Vi ska ju inte bo i Spanien hela tiden vi åker mellan. Nu vet vi hur man gör när man köper en bostad i Spanien. Efter som vi gjort det en gång tidigare för ett par år sedan. Men då var det en lägenhet/bostadsrätt. Nu har vi köpt ett radhus som ligger skyddat i en bostadsrättsförening. Allt är klart utom lagfart och nycklar som vi får 2017-09-01. Radhus i Spanien.

Köpa för att hyra ut.

Börja med att leta efter ett fastighetsprojekt som du tror på och vill placera ditt kapital i. Det finns en mängd olika alternativ gällande fastighetsinvesteringar. Du kan bland annat välja att: Köpa för att hyra ut. Köpa semesterboende. Köpa land. Köpa del i hotell. Finansiera ett bygge kortsiktigt. Alla alternativ är förknippade med olika risker och för vår del har vi valt att köpa en lägenhet ”bostadsrätt & Radhus” där vanliga människor vill och kan bo, med bra jobbmöjligheter och kommunikationer. Vi kommer en dag vilja sälja till lokalbefolkningen eller  andre?och under tiden ha en bra värdeökning/direktavkastning. 

 

Flytta kapitalet: 

Vissa saker behöver du ta reda på innan du flyttar ditt kapital. Ett centralt begrepp i EU är den inre marknaden och fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital. De övergripande bestämmelserna finns ...Handel och tjänster inom EU - EU-upplysningen vid Sveriges riksdag Investeringsstrategi för fastigheter utomlands Nu har vi Samma investeringsstrategi i Sverige och Spanien. 

 

N.I.E -nummer är din spanska identitet och du måste alltid bära med dig pappret + ditt pass. Pappret gäller i tre månader och ska du bli bofast eller köpa din bostad. Residencia är att jämföra med permanent uppehållstillstånd och ger dig rätt till fri sjukvård och billigare resor inom hela Spanien. Dessutom betalar du lägre skatt, men det måste du ansöka om. 

 

För denna process med N,I,E, måste du ha en kontakt som talar spanska, för hos polisen står en skylt vid dörren som säger att om du inte kan språket får du komma tillbaka med tolk en annan dag. I början hade vi inte Internet. Den moderna svenska människan kopplar upp sig på internet flera gånger om dagen. Har man inte internet är man totalt handikappad. Inte ens kvarterskrogen i vårt bostadsområde hade wifi. Men i dagsläget är det mycket bättre.

 

Vi frågade folk omkring oss, men ingen visste. Till slut hittade vi ett företag som vi ringde och  en firma kom till oss som för dyra pengar installerade en antenn på taket, en kabel och en dosa i bostaden. Den kabeln är en historia i sig, men den drar jag en annan gång.

 

Hitta din marknad: 

Som i alla investeringar ska man göra hemläxan. Det viktigaste att börja med är givetvis att läsa på så mycket det bara går. Till en början kanske du inte ens vet vilket land du vill göra din investering och det är många faktorer som avgör. Sök på forum och läs på om olika länder, områden och städer tills du har en idé om var du själv tycker att en investering känns mest rätt.

 

På Global Property Guide kan du läsa in dig på olika alternativ. Det finns mycket bra information, statistik och forum där för och nackdelar diskuteras. Ta god tid på dig och håll ett öppet sinne. Tänk på att det är en investering du söker och inte en plats där du själv ska bo. Ett tips är att lämna känslorna (delvis) utanför när du söker plats för din investering.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar