Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 januari 2016

Det pågår fondhandel just nu:

Positivt inflöde av nya pengar i ppm.

Premiepensionspengarna landar på vårt fondkonto. Den 10 december ska vi svenskar få dela på cir 33 miljarder vilka skall placeras i enlighet med de fonder som vi valt inom premiepensionen. Varje år avsätts 2,5 procent av din lön (vilket är en liten del av den allmänna pensionsavsättningen) till din premiepension för att du sedan ska få välja hur pengarna ska placeras. För genomsnittssvensken innebär det ca 6000 kr.

Visst, svenska premiepensionssparare har en förkärlek att ta risk och har därför köpt mycket aktiefonder. Därtill brukar vi svenskar ha en tendens att placera mycket av dessa pengar i aktiefonder inriktade mot Sverige. Givet detta så skulle man kunna tro att börsen kommer att rusa den 10 december. Men jag vill med bestämdhet hävda att det inte är så.  

Fondförvaltare blir naturligtvis inte överraskad över att pengarna kommer den 10 december. Därför kan de i god tid förbereda sig för detta inflöde genom att positionera sig.Men lite högre omsättning och kurser som går lite bättre än snittet i kanske en handfull små- och medlemstora bolag till följd av premiepensionspengarna. Men inte att börsen rusar.

Stora kursrörelser i index kommer inte att bero på dessa pengar utan snarare andra faktorer såsom  Stockholmsbörsen: Oro för Kina och Mellanöstern eller liknande. Anledningen är att alla på marknaden redan vet om att inflödet av pengar kommer då och därför inprisar detta löpande inför dagen-D. Men det kan finnas undantag.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar