Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
587
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
15 november 2015

Du måste våga tänka stort:

 Gör det som ger pengar ha balans i din privatekonomi.

Antalet miljonärer i samhället ökar hela tiden och har nästan fördubblats under det senaste decenniet. När vi tänker miljonär så tänker vi oftast att det är en person som lever lyxliv men det stämmer oftast inte.De flesta miljonärer lever i vanliga villaområden, arbetar heltid och tänker på sina utgifter. De motiveras inte av materiella ägodelar utan av den frihet som pengar kan ge. Eftersom allt fler människor blir miljonärer, så säger statistiken att du också borde kunna bli det. Det gäller bara att ta reda på hur.

För att nå till toppen måste du våga tänka stort. Om du tänker litet så kommer du bara kunna uppnå små saker. Tänker du däremot stort så kommer du kunna utföra stordåd.  Det gäller att övervinna rädslan och vilja bli rik. 80 % av alla amerikaner värda mer än 5 miljoner dollar växte upp i medelklassen och arbetade sig upp tack vare att de trodde på sig själva. Att hela tiden tänka att du kan uppnå dina mål även under jobbiga perioder är en avgörande faktor för att lyckas.

Utbilda dig:

För att veta vad du ska göra med de pengar du tjänar är det viktigt att förstå hur ekonomin fungerar. Även om man tidigare läst på om ekonomi och hur pengar fungerar, är det viktigt att hela tiden hålla sig uppdaterad på vad som händer. Försök därför lära dig så mycket som möjligt genom att fråga banken, gå på seminarium och läsa tidningar och böcker. Lär dig allt du kan om hushållsekonomi och vilka investeringar du kan göra. Använd sedan dina kunskaper till att spara in på onödiga kostnader och investera en del av den inkomst du tjänat så att du kan få pengarna att växa.

Öka dina inkomster:

Att utöka sina inkomster genom extra jobb eller en sidoverksamhet är ett utmärkt sätt att öka sina chanser att kunna spara ihop och investera. Hitta en väg som fungerar bra för dig och se sedan till att göra jobbet. När du får in pengarna ska du använda dem till att återinvestera i dig själv så att du inte spenderar pengarna på onödiga saker. Ett sätt att göra detta på är att ta de extra pengarna och investera dem i någonting där de kan växa snabbt. Ett annat sätt är att investera dem i ditt företag så att det kan utvecklas och växa. Tänk att en liten extra peng snabbt kan växa till en miljon.

Att våga ta klivet och satsa fullt ut är enda sättet att kunna nå framgångar. Det är viktigt att man vågar satsa på det man tror på även om det innebär en risk. Övervinner du dessa risker och de motgångar som kommer i din väg så kanske även du uppnår dina drömmar om att en dag bli miljonär.

Även om dessa verktyg är viktiga för att kunna bli miljonär så är den största hemligheten bakom framgången att inte spendera sina pengar utan hela tiden vara kostnadsmedveten. En krona är en krona eller.

Om vi antar att du har en inkomstskatt på 30%, så måste du tjäna 1 krona och 30 öre för för att ha en krona att spendera, för 30 öre tar staten innan du ser röken av dem. För dig gäller då alltså att en krona sparad är 1 krona och 30 öre tjänade. Ju högre skatt du har, ju mer "tjänar" du på varje krona du lyckas spara. Skulle du ha inkomstskatt på 45% är det "en krona sparad är 1 krona och 45 öre tjänade.

Du tjänar alltså bra mycket mer på att lyckas skära ner på dina utgifter med t.ex. 1000:- än vad du tjänar på att få en löneförhöjning på 1000:-! Orkar du sätta ner lite tid på att eliminera onödiga utgifter och hitta de billigaste leverantörerna för t.ex. telefoni, internet och el, så kommer du ju varje månad i fortsättningen att göra något som man i princip skulle kunna kalla "passiv besparing". Så för dig som inte anser dig ha råd att investera finns stora pengar att tjäna redan idag.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (14)

Taggar