Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 september 2017

Ekonomisk analys av en kommande resa till Spanien med bil.

Skulle vilja veta vad det kostar att sköra bil till Spanien?.

 

Så jag har gjort en analytiskt antagande här, får se hur nära min analys man kan komma när vi har gjort vår resa genom Europa. Danmark, Tyskland, Frankrike, och in i Spanien till torrevieja karta

 

Vi kommer att köra bil till vår bostad nu i slutet av september eller i början av oktober. Någon som har några bra "efter vägen" tips?. Det är cir, 2.743,81 km vi är två personer och en hund i bilen. Det blir en långvarig vistelse i Spanien,den här gången två månader (60) dagar kanske längre vi får se. Det är rätt så skönt att inte ha massor av måsten i en resa.

 

Förlänga reseskyddet: 

När det blir att man är mera än 45 dagar på så kallad”long-stay” utomlands finns tre val. Förlänga reseskyddet i hemförsäkringen, teckna en separat reseförsäkring, eller stå oförsäkrad. Vi har valt att förlänga reseskyddet i hemförsäkringen 45 kr:- i månaden på helår. Tycker det är en mycket bra dil vi fick i Folksam som helkund. 

 

Har man en hemförsäkringen och förlängt reseskyddet  på helår 45 kr:- X 12 månader så kan man åka flera gånger om år och har då 60 dagar i istället för 45 dagar. Hela kostnaden för tillvalet är på helår 540 kr:-. Totalt för hela hemförsäkringen per år är 1719 kr:-. Ger hela familjen en trygg vardag.

 

Försäkringsvillkor är en djungel och det är inte det enklaste att jämföra priser. Konsumenternas bank och försäkringsbyrån har dock gjort en jämförelse av separata reseförsäkringar. Enligt deras siffror kostar en sex månaders reseförsäkring som gäller i Europa mellan 3 500 kronor och 13 800 kronor.  

 

Mindre än 30 dagar oförsäkrad? Om du varit utan försäkring i högst en månad (30 dagar) kan du testa att skaffa en reseförsäkring via någon av dessa: Privat - Gouda   Europeiska ERV - Köp din reseförsäkring här - erv.se‎   Gefvert  ihi Bupa 

 

Oförsäkrad i mer än 30 dagar?. Om du varit utan försäkring i över 30 dagar återstår bara dessa två aktörer:   Gefvert   ihi Bupa   Gefvert är en försäkringsmäklare som bland annat förmedlar reseförsäkringar. Gefvert förmedlar försäkringen och det brittiska bolaget Hiscox står bakom försäkringen. Alla tillstånd finns och villkoren är skrivna på svenska etc.

 

 IHI Bupa har däremot inte svenska villkor men tillstånd för gränsöverskrivande verksamet. Det skandinaviska kontoret finns i Köpenhamn. Tänk på att det eventuellt även kan gå att få en försäkring i landet där du befinner dig.

 

Jag har diskuterat försäkringar med många andra svenskar nere i Spanien och de flesta har ”åkt ner” och sedan har de chansat. De har alltså varit utan försäkring. De flesta gör så, man åker ner och har sina 45 dagar och sedan hoppas man på det bästa.Men vi vill inte chansa så. 

 

Vi åker från Lund och vill veta kostnad för färja, hotell, biltullar, diesel m.m. samt om det går att klara att köra på tre eller fyra dagar?. Med tanke på köer och mindre vägbyggen som bromsar upp trafiken.

 

Hotellrummen kostar 60 - 90 Euro per natt inkl frukost. Vi ska i första hand bo så enkelt som möjligt men ändå inte dåligt. Vi vet att det inte är så lätt att hitta men jag tror att de alltid är med i navigatorn och ett krav är att vi ska bara bo på hotell som har låst parkering. 

 

Diesel kostar ca 1,3 Euro, varierar lite mellan länderna. Vägtullar i Frankrike och Spanien ca 150 Euro. Om du åker under semesterperioden är trafiken mer intensiv än de tider vi ska åka hoppas vi. 

 

Det finns många hjälpmedel på internet för att i förväg kunna planera körväg, övernattningar på hotell, beräkna bensin/diesel och vägtulls kostnader med mera. Till exempel: http://www.bilaieuropa.se  

 

Enligt rekommenderad körväg tar det drygt 39-40 timmar och kostnaden för bensin/diesel och vägtullar bro avgifter mm är cir, 426,86 euro resan är då Enkel resa. Sen tillkommer hotell kostnad 60 - 90 Euro per natt inkl frukost.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar