Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
6 mars 2016

En intressant aktie:

En billig etikettspecialist. 

Känns som aktien är undervärderad. I skrivande stund är det en kurs på 43,30 kronor. Orderingången under årets fjärde kvartal ökade med 32 %

Men så har aktien också splittats i fyra (4:1) inför återtåget. Onekligen har noteringen varit en bra affär för huvudägarna. Ett par veckor efter listningen har aktiepriset droppat till ungefär 45 kronor.

Nilörn formger och tillverkar och säljer etiketter till modeindustrin. Bolaget tillverkar ungefär 1 miljard etiketter årligen, i tyg, på papper och i väv. Det räcker för att våga kalla sig en av Europas ledande aktörer under den ödmjuka parollen.

De senaste åren har omsättningen ökat 13 procent i snitt varav merparten av tillväxten skett de senaste två åren. Omsättningen har vuxit med bibehållen lönsamhet och en rörelsemarginal på över 10 procent. Räntebärande skulder saknas och historiskt har bolaget kunnat bjuda aktieägarna en rejäl direktavkastning på 8,3%

Läs den fullständiga analysen: http://epaccess.penser.se/analys/etiketten-borjar-visa-farg/

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar