Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 mars 2017

Ericssonaktien steg mycket i februari månad:

Aktie tävling: Summering av årets februari månad 2017 upp runt 11,5 procent. 

Ericsson Telefonab L M ser Lyder uppgången på Stockholmsbörsen när man summerar årets februari 2017 månad.  Upp runt 11,5 procent.  

 

Ericsson försöker lugna ser ljusare ut efter 2017

Ericsson betonar, liksom tidigare, att bolaget inte har en tillfredsställande lönsamhet. På mobilsystemmarknaden ser det fortsatt tufft ut på utvecklingsmarknaderna, men 5G och molnet utgör områden där intresset växer.

 

Ericsson är inte nöjda med sin lönsamhet och det arbetar bolaget dagligen med. Det här är en mycket bra signal till aktiemarknaden och inte minst till aktieägare.

 

 

Bland bolagsvinnarna i februari finns de här två bolagen också som god tvåa. upp runt 8 procent. 

 

Getinge AB ser B Getinge rapporterar en orderingång i linje med marknadens förväntningar, men på övriga rader var det sämre än väntat. Bolaget sänker också utdelningen.

Bolagets orderingång uppgick till 8 582 miljoner kronor (8 326) i det fjärde kvartalet, att jämföra med marknadsförväntningarna vid 8 561 miljoner kronor enligt konsensus från Inquiry Financial. 

Den organiska tillväxten i orderingången var -1,1 procent och i nettoomsättning -2,3 procent.Ebita, före omstruktureringsposter, låg på 1 970 miljoner (1 920), att jämföra med konsensus på 2 156 miljoner kronor. Bolagets styrelse föreslår en utdelning med 2,00 kronor per aktie (2,80), väntat 2,90 kronor.

 

Swedish Orphan Biovitrum AB Swedish Orphan Biovitrum är ett Europeiskt bioteknologiskt läkemedelsföretag. Företaget är specialiserat på läkemedel för sällsynta sjukdomar. Produktportföljen innehåller ett 40-tal produkter med inriktning mot hemofili, inflammationssjukdomar samt genetiska- och metabola sjukdomar. Företagets produkter ägs på egen hand eller licencieras ut till en partner. Europa svarar för 60% och Nordamerika för 29% av intäkterna.  

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar