Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
29 maj 2015

Ett visst psykologispöke träder in:

Att handla med aktier innebär alltid att du tar en risk. Risken finns alltid att den aktie du köpt går ned och du kanske måste sälja med förlust. Du ska räkna med att det kommer att hända då aktiemarknaden inte alltid går upp som idag ner med 1,24 procent.

Problemet är inte att du ibland kommer att hamna i en sådan situation.

Problemet är snarare - hur agerar du när du äger en aktie som har gått ned sedan du köpte den? Det är nu det börjar bli svårt att vara aktieägare. Nu träder ett visst psykologispöke in och det kommer att blir svårare och svårare att sälja ju mer aktien går ned.

Det psykologiska spöket visar sig också när aktiemarknaden går upp. Du kanske är intresserad av att köpa Aktie A på 100:- men avstår för tillfället. Snart står Aktie A i 110:- Hur ska du agera då.

Det är nu du ska ha din strategi klar, det är nu du ska veta värdet av riskhantering och vilka enkla metoder du kan använda för att undvika psykologispöket.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar