Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 februari 2016

För spararna bakom ljuset kring sina trygghetsfonder.

Söderberg & Partners bildades 2004, hanterar företrädesvis tjänstepensioner och har drygt 70 000 kunder i sina trygghetsfonder.

Pensionsjätten Söderberg & Partners för spararna bakom ljuset kring sina trygghetsfonder, skriver Svenska Dagbladet. Fonderna, som har är nästan dubbelt så dyra som vanliga aktiefonder, marknadsförs med en metod som bolaget inte tillåter för externa fonder.

Söderberg & Partners både mäklar och sköter pensioner, bland annat förvaltar fyra trygghetsfonder 50 miljarder kronor av kundernas sparpengar.Men fonderna är klart dyrare än vanliga aktiefonder,mellan 60 och 90 procent över snittet, skriver SvD.

Söderberg & Partners motiverar avgifterna med avkastningen de senaste tio åren. Men fonderna har inte funnits så länge, i stället har värdeutvecklingen beräknats på ett helt annat förvaltningsuppdrag för ett litet antal SEB-kunder, enligt SvD.När Söderberg & Partners rankar andra fonder tillåts inte den jämförelsemetoden.

Talar inte om för kunderna.Informationen om den haltande jämförelsen finns inte någonstans på bolagets hemsida.Renodlar man den period trygghetsfonderna faktiskt existerat har en av fonderna fått storstryk av billiga indexfonder. Jag tycker det här är mycket dåligt av Söderberg & Partners.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar