Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
588
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
9 september 2016

Förvärv belönas med högre kurs.

Lång väg tillbaka för Swedol.

Swedol är en svensk butikskedja med ett produktsortiment inom verktyg och maskiner. Kedjan vänder sig både till en professionell och en privat marknad. Försäljning sker i bolagets egna butiker, 41 i Sverige och sex i Norge.

Verksamheten omfattar även återförsäljare, postorder och e-handel. Swedols produktsortiment är fördelat på sex produktområden, Elartiklar, Verktyg, personlig skyddsutrustning, Fordonstillbehör, Arbetskläder och Förbrukningsvaror. Sortimentet omfattar både egna och externa varumärken.

Det senaste året har inte varit särskilt roligt för järnhandelskedjan Swedols aktieägare som fått se sin investering backa med runt 45 procent sedan maj i fjol. Nedgången har sammanfallit med en tydligt vikande trend i Swedols försäljning som pressat lönsamheten och vinsterna i bolaget.

Men i år tillhör Swedol vinnarna på börsen efter för-värvet av yrkes klädes bolaget Grolls.

Förvärv belönas med högre kurs av investerarna.Järnhandlaren Swedol slog i början av maj till med ett förvärv av yrkes klädes koncernen Grolls.

Bolaget Grolls har ett eget butiksnät med 48 butiker, liksom en webbshop. inriktade på yrkeskläder och personligt skydd bolaget säljer både externa varumärken och egna, såsom det starka varumärket björnkläder. Tankar på aktier igår här i min portfölj.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (15)

Taggar