Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 september 2015

Finansoro har säkert de flesta aktieplacerare ställt sig frågan vad gör jag:

Under de senaste veckornas finansoro har säkert de flesta aktieplacerare ställt sig ovanstående fråga.
Sälja? eller ska man sitta lugn i båten: Kom att tänka på detta uttryck idag

.

Om börsen gått ned 20 % verkar det väl tyvärr vara lite sent att sälja sina aktier. Man kan också konstatera att de flesta oroar sig mycket mer vid en nedgång än man brukar glädja sig när aktier går upp. 

Dessutom finns ingen som klarar av tajming av marknaden för det kräver två korrekta beslut, när man skall gå ur och när man skall gå in i marknaden. Även om man gått ur marknaden för några veckor sedan har man nu kvar beslutet om när man skall gå in igen. "Var det igår eller om fem år"? Många tror men ingen vet.

Går man ur marknaden och är likvid finns det stor risk att man missar uppgången som alltid kommer efter varje nedgång. Dessutom är det dyrt att vara defensiv. Ränteplaceringar ger idag 0,5-1  % om året och det finns idag många svenska kvalitetsaktier som har direktavkastningar på 4-5 % och då får man också en del av bolagets långsiktiga värdetillväxt.

Köpa? 

Motorfordonsindustrin sticker ju ut nu väldigt stark det har man ju märkt.  Hur går det för Volvo med en kurs 84 kronor är aktien på samma nivåer som för nio år sedan.Och i över fem år har aktien huvudsakligen rört sig i ett ganska brett intervall mellan 75 och 120 kronor. Aktien har varit en tradingaktie något jag har utnyttjat med viss framgång de senaste åren.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar