Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
29 juni 2016

Finns det någon bra ursäkt att inte tjäna mer pengar:

 "Börja nu ditt engagemang lönar sig"

Vad är du villig att ge för att få de pengar du vill ha.Om du fortsätter att göra vad du alltid har gjort, kommer du fortsätta att få vad du alltid har fått.

Trots att vi lever i den delen av världen där alla har samma möjligheter, om än lite olika förutsättningar, så är det få som uppnår den inkomst och ekonomisk trygghet som de verkligen önskar. Många pensionärer lever på gränsen att de klarar månadens utgifter och skulderna. Det är lätt att skylla på politiker och annat men det personliga ansvaret bör alltid lyftas fram och hyllas då det är en avgörande faktorn för framgång i alla livets områden.

Det första skälet till att människor inte uppnår rikedom är att de inte inser att det är möjligt. Den genomsnittliga personen har vuxit upp i en familj där hen aldrig har träffat eller känt en rik person. De går till skolan och arbetar tillsammans med människor som inte är rika, och har en umgängeskrets som inte heller har kunskap om hur pengar och investeringar fungerar.

Det andra skälet till att människor inte blir ekonomiskt oberoende är att de aldrig bestämde sig för att bli det. Även om en person läser en bok, närvarar på föreläsningar, eller umgås med människor som är ekonomiskt framgångsrika, förändrar det ingenting förrän hen tar ett beslut om att göra något åt saken.

Det tredje skälet till att människor inte blir förmögna beror på förhalning; att de skjuter på saker. Människor har alltid en god anledning att inte påbörja vad de vet att de behöver för att göra framsteg. Det är fel månad, fel dag, eller fel år. Affärsförhållanden i deras bransch är inte bra, börsen svajar och räntan är låg men kanske ser det bättre ut imorgon. Men det finns aldrig en bättre tid att påbörja något än just nu!

Det fjärde anledningen till att människor lever som fattiga pensionärer är vad vi kan kalla oförmågan att skjuta på tillfredsställelse. Den stora majoriteten av människor har en oemotståndlig frestelse att spendera varje krona de tjänar och till och med låna pengar på kredit för att köpa ännu mer.

Det femte skälet till att människor går i pension som fattiga är lika viktigt, om inte viktigare än alla de andra. Det är brist på tidsperspektiv.Man kan ju ställa sig frågan om det är viktigt att bli ekonomiskt oberoende? Om vi vänder på det så finns det nog få saker som skapar mer stress och misär än just brist på pengar.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar