Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 mars 2017

Fokuserar på att öka effektiviteten för att öka spar-inkomsterna.

Det är bara fantasin som kan sätta gränser på vad du kan spara på. Välj ut några få saker som passar dig bäst att dra in på. Men välj inte ut för många saker, det är lätt att vara för ambitiöst och så slutar man ofta spara helt. Abonnemang tv, och tel, veckotidningar, o,s,v behöver vi ha två eller tre abonnemang?.

 

Antag att vi har en kostnad på 300 kronor per månad Det är 3600 per år. Det låter inte så mycket men om det är något vi vet om pengar så är det att så lite pengar under en lång tid faktiskt blir väldigt mycket pengar. Hur liten summan än må vara så blir det ändå mycket pengar på lång sikt. Hitta tillfredställelse i att få mindre, hitta något som du inte behöver och ta bort det från din livsstil. Helt enkelt nöja sig med mindre.

 

Antag att du ser tv via wi-fi och inte har extra tv-box abonnemang. De pengarna = 300 Kr:- investerades försiktigt med en avkastning på 6% per år, då skulle slutresultatet bli 600 000 kronor efter 50 år. Med andra ord kostar din tv minst 600 000 kronor under 50 år. Det är väldigt mycket pengar med tanke på att det mesta ändå bara är reklam. Betalar du dessutom tv-avgifter så blir det ytter-liggare många tusenlappar.

 

Naturligtvis är detta inte det enda sättet att spara pengar. Du kan faktiskt öka dina besparingar utan att behöva ge upp något. Följande beskrivning visar hur du kan spara pengar genom att öka din effektivitet. När ett företag bestämmer sig för att skära ner på kostnader är detta den viktigaste metoden. Företagen fokuserar på att öka effektiviteten för att öka inkomsterna. Men detta handlar inte bara om företag. Det är en grundläggande princip du själv också kan använda. Hitta ett sätt som du gör av med pengar på ett ineffektivt sätt och hitta ett sätt att få samma förmån på ett annat, billigare sätt.

 

Det här är min favoritmetod eftersom den är så tillfredställande. Hitta ett sätt att sänka dina kostnader utan att ge upp något eller ändra något för att skapa effektivitet. Konkurrensen driver ständigt företag att tillhandahålla samma tjänst / produkt som sina konkurrenter, bara med ett mervärde och/eller billigare. Dessa "priskrig" är perfekt för dig som konsument. Men det gäller att planera lite så du får maximal nytta. Förhandla fram ett bra avtal.

 

Spara pengar automatiskt.

När det gäller dina pengar finns det två grundläggande metoder, defensiv eller offensiv. 

I en defensiv finansieringsplan letar man efter sätt att spara pengar och minska utgifterna. Det är inriktat på att spara överallt där man kan, Sakta bygga upp ett välstånd. Fokusera inte enbart på att spara pengar. Se till att lära dig nya sätt att tjäna pengar. Annars kommer din ekonomiska situation kommer aldrig att förändras. Det är inte bara mer tidseffektivt utan det leder också till en bättre livsstil.

 

Har du ett sparkonto, men för sällan över pengar dit? Detta är inte ett ovanligt problem och de flesta människor har svårt att spara. Typiskt så brukar lönen komma in på ett lönekonto när det väl är dags. Där får den sedan stanna för att betala den till synes oändliga strömmen av räkningar. När räkningarna sen är betalda så går återstående beloppet åt till förbrukning resten av månaden. Och när det sedan kommit till nästa lön-utbetlning finns det inget kvar av den gamla lönen att spara.

 

De flesta människor som sparar pengar gör det i efterhand. När de får lönen så ska pengarna fördelas till räkningar, livsmedel, hyra och dagliga utgifter bland annat. Den enda gången de lägger pengar på besparingar är när det finns pengar kvar. Tyvärr med detta baklänges tänkande finns det nästan aldrig några pengar över att spara.

 

När insättningar görs till ett sparkonto automatiskt och regelbundet behöver du inte tänka på det och pengarna sätts in innan du har tid att oroa sig kostnader eller hur mycket pengar som kommer att lämnas över. 

 

Tack vare modern teknik är det mycket enkelt att konfigurera en automatisk sparplan. Om du för närvarande har direkt insättning via din arbetsgivare till ditt lönekonto är det enklaste sättet att skapa en sparplan genom att få en del av din lön direkt insatta på ditt sparkonto också. Det spelar ingen roll om det är 300 kronor eller 5000 kronor per månad. Du har nu iaf kommit igång med ett sparande utan att ens behöva tänka på det. Och kom ihåg att det är bättre att spara lite, än inget alls. 

 

Om du inte har direkt insättning finns det fortfarande ett enkelt alternativ tillgängligt som du kan göra på ditt lokala bankkontor.Din bank kan upprätta en automatisk överföring från ditt lönekonto till ditt sparkonto om du bara väljer summan och ett datum som överföringarna ska ske på varje månad. Som om du får lön den 25e varje månad så kan du för exempel skapa en automatisk överföring från ditt lönekonto på 300 kronor eller mera till ditt sparkonto på lönings dagen. Det är ett av de smartaste sätten är att smyg-spara då samlas pengarna på hög utan att du tänker på det.

 

Investera. Många människor drar sig för att investera, eftersom de inte vet speciellt mycket om det. Eftersom man bara läser i tidningarna om hur folk har förlorat allt dem äger och aldrig om dem som tjänat bra med extra pengar så drar man sig kanske för att börja investera i aktier. Visst, aktier kan vara riskabelt, men det finns säkrare sätt att investera som att hitta de bästa fastränte-kontona, fonderna eller högränte-kontona. Sparkonto med omsorg. Här kan du jämföra alla sparkonton med insättningsgaranti. Eller ta en tur ner till ditt lokala bibliotek eller bokhandel och plocka upp några nybörjarböcker om investering.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar