Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
18 januari 2017

Forskningsbolaget Bioinvent har samarbetet med Pfizer.

Läkemedelsjätten erbjöd sig att betala 10 miljoner dollar eller drygt 92 miljoner kronor för forskningssamarbetet med tisdagens växelkurs. I det ingår bland annat en riktad emission på närmare 22 miljoner aktier i Bioinvent till teckningskursen 2,56 kronor som genomfördes förra veckan. Pfzizer är nu fjärde största ägare med drygt 7,2 procent av kapitalet.

Bioinvents avtal med Pfizer ger anledning till höjt motiverat värde. I Redeye höjs motiverat värde till 5:60 kronor per aktie, från tidigare 3:50 kronor. Bioinvent har en låg relativvärdering och onsdagens avtal med den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer kring cancerforskning är en synnerligen stark kvalitetsstämpel. Samarbetet med Pfizer rör utvecklingen av antikroppar mot tumörassocierade myeloidceller. 

 

Totalt kan avtalet generera drygt 500 miljoner dollar eller 4,6 miljarder kronor i milstolpeersättningar om fem projekt når marknaden. Därtill kommer också royaltybetalningar för försäljningen, som Redeye spår kan nå 10 procent.

 

Jag menar att bioteknikbolaget har en låg värdering om man tittar på andra bioteknikbolag verksamma inom cancerområdet. Så jag har köpt aktier här, aktierna köptes för kursen 2,95 st. Men det här är min personliga  åsikt om bolaget BioInvent.

 

BioInvent International AB (OMXS: BINV) är inriktat på forskning och utveckling av nya och first-in-class immunreglerande antikropparför cancerbehandling. Bolagets kliniska program är BI-1206, för närvarande i fas I/II mot non-Hodgkins lymfom och kronisk lymfatisk leukemi, och TB-403, i samarbete med Oncurious, för närvarande i fas I/II mot medulloblastom. 

 

BioInvent har en preklinisk portfölj baserad på nya immunmodulerande antikroppar riktade mot regulatoriska T-celler (T-reg) och tumörassocierade myeloidceller. I december 2016 undertecknade bolaget ett strategiskt forskningssamarbete med Pfizer Inc.

 

BioInvent arbetar även tillsammans med ledande akademiska institutioner, däribland University of Southampton, Cancer Research UK och Penn Medicine. BioInvent genererar intäkter från globala samarbetsavtal, med bland annat Bayer Pharma, Daiichi Sankyo och Mitsubishi Tanabe Pharma, samt från den egna anläggningen för produktion av antikroppar för forskning fram till kliniska prövningar i sen fas.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar