Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
22 januari 2016

Gör Kina en hårdlandning eller?

Ska vi äga aktier under 2016?

Vi ser hur i stort sett varenda analytiker gör framtida prognoser baserade på befintliga rörelser och trender. Jag tittar på olika scenarion och ser närmare på sannolikheten för att de skall inträffa. Och tittar också på vilken påverkan de kommer att ha på de finansiella marknaderna om de inträffar.

Så har vi penningpolitiken mellan de stora centralbankerna, Federal Reserve stramar åt medan ECB och Bank of Japan inför lättnader. Det finns också en hel del osäkerhet om oljan, är det låga oljepriset enbart en leveransfråga eller finns det också efterfrågerelaterade orsaker? 

Upptrappning av konflikten mellan Saudiaraben och Iran. Detta är en allvarlig konflikt, men investerare överreagerar ofta på geopolitiska spänningar. Så har vi en konflikt mellan Ryssland och Ukraina. Historiskt är den bästa strategin för investerare att ignorera geopolitiska konflikter eftersom de alltid verkar vara icke-händelser från marknadernas perspektiv.

Avmattningen i den kinesiska ekonomin har pågått under en längre tid och har varat längre än någon trodde det skulle. Den kinesiska regeringen vidtar stimulansåtgärder men den ekonomiska tillväxten fortsätter att minska. Den officiella tillväxtsiffran är cirka sju (7), men inofficiella uppskattningar visar att den ligger närmare 3-4 procent. Det är emellertid tydligt att den kinesiska regeringen inte bara kommer att stå och se hur allt kollapsar. Det finns gränser för i vilken utsträckning en ekonomi kan kontrolleras, men om någon kan göra det, så är det kineserna.

Det amerikanska presidentvalet bör inte ha någon större inverkan på marknaderna.Men hur går det om analytikerna får rätt, de tippar högre räntor i sommar? Detta verkar sannolikt. FEDs ordförande Janet Yellen hade noga förberett marken för den första räntehöjningen som lämnade de finansiella marknaderna oberörda. Frågan är om samma sak kommer att hända i händelse av ytterligare räntehöjningar.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar