Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
31 maj 2015

Ge bort lite ppm pension:

Ge bort lite ppm pension. Kanske inte det mest romantiska, men värdefullt på sikt.

 

Du som är gift eller har en registrerad partner kan, om du vill, se till att den premiepension du tjänar in går till din maka, make eller partner istället. Kände du inte till det här? Det gör gissningsvis inte så många andra heller. Förra året var det till exempel 8348 personer som flyttade pensionsrätten för premiepension (pensionsrätt är de pengar som varje år avsätts till din allmänna pension), det är en halv procent av alla som har möjlighet att göra det.

 

Varför ska någon annan få min premiepension:

Anledningen till att föra över pensionsrätten för premiepensionen till din maka, make eller partner kan vara att hon eller han har en låg inkomst eller ingen inkomst alls och därför riskerar att få en låg pension. Hos Pensionsmyndigheten finns det en blankett som heter Överföring av pensionsrätt för premiepension. Den måste du fylla i och skicka in innan 31 januari i år för kunna flytta årets pensionsrätter. Efter det kommer överföringen att fortsätta till du själv anmäler att den ska upphöra.  Överföring av premiepensionsrätt - Pensionsmyndigheten

Bra att veta:

Du kan inte föra över pensionsrätter som du redan har tjänat in, utan bara de du tjänar in under året du begär överföring och åren därefter. Du kan bara föra över pensionsrätter som du tjänar in under äktenskapet eller partnerskapet. Du måste föra över hela den årliga pensionsrätten för premiepension.

Du kan inte ångra en överföring. Du kan alltså inte få tillbaka pengar som du har fört över. Om du  vill att överföringen ska stoppas måste du anmäla det innan 31 januari det år som du vill att överföringen ska upphöra.

 

((Om du skiljer dig upphör överföringen automatiskt))

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar