Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
7 april

Globalt växande trend är nu småkryp-marknaden…..

Är det framtiden,,,, en pizza som innehåller mjölmaskar, syrsor och gräshoppor. 

 

 

 

Många nya intressanta investeringsmöjligheter. 

Säga vad man vill om småkryp på menyn; framtidens proteinkällor lär påverka både näringslära och näringsliv. Marknaden för billigare, hälsosam och mer miljövänlig näring växer explosionsartat, och inget pekar på en avmattning. Här ska man vara en öppensinnad och se  investeringsmöjligheterna.

 

Baljväxter, nötter, frön, örter och andra nyttigheter är en globalt växande trend. Även marknaden för marina substitut visar stor potential. Likaså när det gäller odling av fisk, musslor, alger, sjögräs och tång, inte minst i Japan o Norge.

 

Sedan har vi då den i våra ögon kanske inte fullt så aptitliga insekts-marknaden som idag är en världsindustri. Men vi blir nog tvungna att tänka om och kalibrera våra smaklökar även här.

 

Köttkonsumtionen är ett av vår tids största klimathot och alternativa näringskällor är en potentiell lösning på problemet. Allt talar för att dessa produkter och företag kommer att fortsätta växa och bli jättelönsamma. 

 

I takt med att behovet av hållbarare livsmedel ökar så blir alternativa näringskällor ett allt hetare investeringstema för många förvaltare och aktie-intresserade, ser man stor potential i temat och många väljer nu att investera mer i dessa bolag.

 

Behovet av att lägga om livsmedelskonsumtionen skapar många nya intressanta investeringsmöjligheter. Till exempel finns det en betydligt högre nivå av stabilitet i fisk som råvara än kött från boskapsdjur. 

 

Därför har många investerat i flera laxbolag och ser en lovande risk och avkastningsprofil i denna typ av bolag, både på kort och lång sikt. Ett exempel är det färöiska fiskebolaget Bakkafrost som visat en hög produktkvalitet och hållbar produktionskedja.

 

Enligt EU:s beräkningar så kommer den växande världsbefolkningen att kräva 60 procent mer mat år 2050 (Källa: UN Food and Agriculture (FAO)) . Många ser därför nya livsmedel, så kallade Novel foods*, som en nödvändig utveckling för att minska belastningen på klimatet och samtidigt mätta världens befolkning. Marknaden för dessa alternativa näringskällor växer nu inom en mängd områden och sektorer.

 

Livsmedelsverket är så klart positivt till nyföretagande, till innovation och nya livsmedel, och vill inte i onödan stå i vägen för något som kan bli framtidens klimatsmarta mat. Insekter innehåller oftast dubbelt så mycket protein som andra proteinkällor. Vad spännande det ska bli och se på småkryp-marknaden efter nya aktie/bolag.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Taggar