Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 juli 2016

Gränges blev vinnare:

Aluminiumbolaget Gränges blev vinnare i den domstolsledda auktionen att förvärva av Norandas verksamhet inom valsad aluminium i USA. 

Det slutliga budet värderar verksamhet och relaterade tillgångar till 324 miljoner dollar på skuldfri basis (Enterprise Value). Förvärvet förväntas bidra positivt till Gränges resultat per aktie under 2016. 

Gränges och Noranda har erhållit nödvändigt godkännande från den amerikanska konkurrensmyndigheten. Gränges har säkrat bankfinansiering för den potentiella transaktionen. 

Gränges styrelse kan också överväga att utnyttja mandatet från årsstämman 2016, vilket berättigar bolaget att besluta om att emittera nya aktier i Gränges upp till 10 procent av det totala antalet utestående aktier. 

Om Gränges får ett slutligt godkännande att fullfölja förvärvet är ett besked att vänta omkring mitten av juli 2016. Förvärvet förväntas kunna slutföras under tredje kvartalet 2016. Kursen upp 9,2% till 76,50 kr:-.

 Det framgår av ett pressmeddelande.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar