Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
25 september 2015

Gröna investeringar:

 Växjö är Europas grönaste stad:

Europas grönaste stad handlar om en hållbar framtid. Det handlar om att vara en grön plats som präglas av innovativt och brett miljöarbete, stark tillväxt, öppenhet, trivsel och ett gemensamt arbete för framtiden. Växjö kan liknas vid en mångkampare.  Det var 2007 som en reporter på brittiska BBC beskrev Växjö som Europas grönaste stad. Trots att det inte finns några vetenskapliga belägg för att det är så, blev det lite av en sanning när kommunen gjorde det till sitt varumärke.

Det finns en stor efterfrågan från investerare som vill placera i den här typen av obligationer vilket gör att  kommunen vill utreda möjligheten att ge ut  Gröna obligationer. Det är en finansieringsform för ”gröna investeringar”. Intäkterna från Gröna obligationer kan enbart finansiera ”gröna investeringar” som ren energi, energieffektiviseringar, cykelvägar, kollektivtrafik, biogas eller energieffektiva hus.

 I en växande kommun som Växjö behöver vi titta på olika möjligheter att finansiera  investeringar säger Per Schöldberg som är kommunalråd,  I Europas grönaste stad vill vi undersöka om Gröna obligationer är ett intressant alternativ.

Gröna obligationer är en investeringsform för den som vill placera pengar hållbart. Den som ger ut  Gröna obligationer måste ta fram tydliga kriterier utifrån övergripande miljömål, specifika riktlinjer för vilken typ av projekt som kan ta del av investeringar genom Gröna obligationer och en tydlig urvalsprocess. 

Exempel på kommuner som redan erbjudit Gröna obligationer är Göteborgs stad och  Grön obligation - Örebro kommun Växjö kommun tecknade i slutet av 2014 lån på 600 miljoner SEK för delfinansiering av kraftvärmeblocket Sandvik 3 ur Nordiska Investeringsbankens Environmental Bonds.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar