Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
3 juni 2015

Hämta hem vinsten i ISK:

”Hämta hem vinsten" på min privata aktieportfölj som jag har i ISK säljer också här på Ekonomibloggen nu när börsen gått så bra.

Jag tror kanske på en trendvändning i motsatt riktning som gör att ja vill sälja. Man rekommenderas ofta ha förberett ett bättre alternativ placera pengarna i än det man vill ta hem vinst i, anledningar kan t ex vara man hittat en aktie man tror går bättre. Men jag siktar på börsen igen sen när det blir stabilare igen med en aktieportfölj.

Vad ja ska göra med pengarna under tiden ja det blir daytrading.

Ett krav är att man har god diciplin, och förmåga att växla mellan uppgång och nedgång. Den som daytradar bör kunna blanka, eller behärska någon teknik där hen även kan vara med i nedåtgående kursrörelser. Daytrading, i strikt bemärkelse innebär att man stänger alla sina positioner över natten.

Swingtrading innebär vanligen att man äger aktierna 2-5 dagar. Ibland kan begreppen glida ihop

De som lyckas är väl förberedda innan de agerar, och vet att avvakta när det behövs. Risken för "övertrading" är ständigt ett hot. Jag tror att förmågan att avstå från tveksamma affärer är ett måste. Det gäller att lära sig vissa mönster, och agera när oddsen är höga.

Jag vet att det är mycket svårt att lyckas som daytrader, krävs en disciplinerad analysmetod samt 4 till 6 timmar om dagen utan lunch. Dessutom påstår jag att det inte är helt fel med många års erfarenhet av aktiehandel. Dock är det givetvis kul att daytradea, men kanske inget att börja med då det tar fruktansvärt mycket tid. Kan också vara svårt att sjösätta alla teorier som man har direkt.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar