Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 augusti 2017

Halverad frihet och halverad kostnad.

En bil ger ju en viss frihet.

Halverad frihet och halverad kostnad då menar jag bilkörning och äga bil och totala kostnad för två bilar. Min sambo och jag ska bara ha en bil nu. Och det börjar bli dyrt att äga och åka bil också. Kostnaden varierar rejält beroende på, var du bor, vilken modell du kör, vilket försäkringsbolag du valt, hur du kör, hur mycket du kör, hur ofta du fel-parkerar o.s.v.

 

Eftersom vi inte måste jobba längre så behöver vi inte två bilar. Jag säljer av min bil och ska köpa in mig i min sambos Volvo V50, vi är rätt överens här och det känns rätt på alla vis.

 

planera sin körning:

Vad innebär det att planera körningen?. Vi/jag vet inte det, vi har ju varit bilägare ”egen bil” i många många år och det är en stor omställning. Men vi förstår att vi måste prata mer om när vi ska åka iväg så inte en av oss blir sittande hemma. För det har varit ett stort ”privilegium och frihet” med två bilar.

 

Det kan låta knasigt det här men vi har kört och använt egen bil då det var vänster trafik i Sverige så det är ett tag sedan. I Sverige hade vi vänstertrafik till och med 3 september 1967. Klockan 04.49 samma datum så bytte Sverige till högertrafik.  Detta var verkligen ett spektakel att beskåda, då alla bilar som var i trafik plötsligt bytte sida med varandra!

 

Inför omläggningen genomfördes en omfattande informationskampanj i tv, radio och tidningar. Alla som var med då kommer väl ihåg de sexkantiga H-skyltarna som påminde oss om att hålla till höger. Dagen H och tiden närmast därefter arbetade polis och militär med att övervaka trafiken. Allt gick smidigt och utan större incidenter.

 

Bra att ha samägandeavtal.

Sommar, sol och mycket gemenskap. Det är så vi vill uppleva det gemensamma ägandet av fritidsnöjena, vare sig det gäller hus, båt eller bil för semesterresorna. Men det gäller att gå in i det med öppna ögon. 

 

Konflikter är tyvärr inte ovanliga. Man måste vara förutseende på ett sätt som kan vara jobbigt. Läs mer här. Råd&Rön - Äga tillsammans   På 20 min skriver du ett juridiskt korrekt samägandeavtal. Reglera villkoren för det gemensamma ägandet. Undvik att ord står mot ord om ni skulle bli oense se en bra länk här.  Samäganderättsavtal - Säkra ert ägande tillsammans. | avtal24

 

Kan det vara billigare att bara åka Uber istället för att äga och köra en egen bil? Svaret är ja enligt Business Insider. I alla fall om du bor i USA.De gör taxin billigare än bilen - NYHETER - Veckans Affärer

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar