Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
13 oktober 2016

Har ni tittat om ni har Falcon Funds i ppm.

Har Falcon Funds fördröjt processen för att kunna göra fler investeringar.

 

Totalt har 22,000 svenska pensionssparare placerat 2,7 miljarder kronor i det maltesiska fondbolaget Falcon Funds. När Pensionsmyndigheten i juni sa upp avtalet och la en säljorder på hela innehavet hade det redovisade värdet sjunkit till 2,4 miljarder kronor.

 

Falcon Fonds vägrade dock att genomföra säljordern och drog uppsägningen av avtalet inför domstol, men har förlorat i samtliga instanser där frågan har prövats. Nu har dock Maltas finansinspektion gett sig in i matchen och beordrade Falcon Funds att sälja alla fondandelar.

 

 

Idag meddelade Pensionsmyndigheten att man fått tillbaka 650 miljoner kronor samt att man räknar med att snabbt få in ytterligare 250 Mkr. Därmed återstår fortfarande 1,5 miljarder kronor har investerat i illikvida tillgångar där det i dagsläget inte går att säkerställa att det finns något värde.

 

Det som har hänt i Falcon-affären är mycket allvarligt. Det finns goda skäl att tro att det är brottslig verksamhet som ligger bakom det här.Än mer alarmerande är att efter att Pensionsmyndigheten sa upp avtalet i juni har den redovisade mängden illikvida tillgångar ökat från 300 Mkr till nuvarande 1,5 miljarder kronor.

 

Det kan vara både innehav som har funnits tidigare som har kommit fram, men det är också nya innehav. Mönstret är att det är tillgångar som är svårgenomlysta och som vi bedömer som väldigt ovanliga i en UCITS-fond och direkt olämpliga i en PPM-fond”, säger Mikael Westberg, chefsjurist Pensionsmyndigheten.

 

Enligt Mikael Westberg har Pensionsmyndigheten fått förstahandsuppgifter från en person som haft insyn i hur hela processen gått till.De uppgifterna visar att det här är en förslagen plan som har handlat om att tillgodogöra sig pensionsspararnas pengar. Bland annat som privat riskkapital”, säger Miakel Westberg.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar