Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 augusti 2016

Hur rädd borde världen vara för att Donald Trump blir president?

Hillary Clinton eller Donald Trump?

Hillary Clinton och Donald Trump är sprungna ur samma amerikanska generation, men deras personligheter och politiska åskådning är som eld och vatten. Den 8 november ska det avgöras vem som blir landets nästa president. Det amerikanska folket har två motpoler att välja på.

Med bara tre månader kvar till valet skärps ton och utspel, även om Donald Trump redan under primärvalen gjort sig känd för att inte skräda orden. Här några punkter som belyser de två presidentkandidaternas olika ställningstaganden i sakfrågor.

Trump:Har inte låtit någon sväva i ovisshet om vad han anser om invandring. Det mest kontroversiella förslaget är att bygga en mur mot Mexiko – och att Mexiko ska står för kostnaden. ”Vi ska ha en stor, fet dörr i muren. Människor ska få komma in, men de ska göra det lagligt”, har Trump uttalat. Han vill dessutom göra det svårare för muslimer att komma in i USA, samt deportera de 11 miljoner illegala invandrare som uppskattas finnas i landet.

Upprepar gärna att medborgarens rätt att försvara sig inte slutar vid garageuppfarten. Har därför inga planer på att göra några inskränkningar i CCW-tillståndet (concealed-carry permit), vilket innebär att en person har rätt att bära ett vapen om det är dolt. Vilket gäller i samtliga 50 delstater. Att åldersgränsen för att köpa ett vapen från en licensierad handlare ska fortsätta vara 21 år har Trump inga invändningar emot. Men han är helt emot ett förbud av automatvapen.

Clinton:Vill gå ännu längre än Barack Obama i ambitionen att öppna USA och har sagt att hon ska kämpa för det om kongressen sätter sig emot. Hon vill även att så kallade ”dreamers” från andra länder ska ha en öppen väg för amerikanskt medborgarskap. Clinton vill inte göra det svårare för muslimer att invandra, lika lite som hon vill bygga någon mur mot Mexiko eller deportera papperslösa invandrare.

Hillary har riktat in sig mot kryphålen i vapenlagen. Hon har dock aktat sig för att säga att hon vill ta vapnen från folk. Omfattande bakgrundskontroller är huvudbudskapet i syfte att dramatiskt sänka att den svindlande siffran på 33 000 amerikaner som varje år dör framför ett skjutvapen. Clinton vill ha ett direkt förbud mot automatvapen.

Om Donald Trump vinner höstens presidentval i USA. Det bedömer miljardären Mark Cuban som i en intervju med CNN sade att investerare inte skulle klara av osäkerheten kring Trumps presidentskap.Och säkerhetsexperter varnar för Trump "En farlig president"

50 republikaner som tjänat republikanska presidenter från Richard Nixon till George W Bush på höga poster inom USA:s säkerhetsapparat tar i ett öppet brev avstånd och varnar för presidentkandidaten Donald Trump. De anser att han "blir den mest vårdslösa presidenten i USA:s historia".

Bland de 50 finns före detta chefer för departementet för inrikes säkerhet, en före detta CIA-chef, underrättelsechefer och höga presidentrådgivare."Vi är övertygande att han blir en farlig president och kommer att äventyra vårt lands nationella säkerhet och välbefinnande", skriver de i brevet som publiceras i New York Times. Hur rädd borde världen vara för att Donald Trump blir president?

Proffset: Så mycket rasar börsen om Trump vinner - Dagens Industri

Blir det som  (Brexit) i Storbritannien börsen ned med 10% eller mer och köpläge?.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar