Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
20 november 2015

Hur ser framtiden ut för Bank-branschen:

Att den yngre generationen har ett annat förhållningssätt till både internet och traditionella företag är kanske inget nytt. En ny rapport visar dock vilka som får se upp när millenniegenerationen växer upp Den yngre generationen låter hellre Google eller Apple hålla koll på pengarna än traditionella banker.

Scratch Viacom har genomfört en treårig studie de kallar Millennial Disruption Index. Över 10 000 personer i USA som tillhör millenniegenerationen, det vill säga personer födda mellan 1981 och 2000, har svarat på frågor om sin inställning till olika företag och branscher.

Av rapporten framgår att respondenterna tror att bankbranschen löper störst risk att utsättas för stora störningar och hela 70 procent tror att sättet vi betalar för saker kommer se helt annorlunda ut inom 5 år.

Nästan hälften av de tillfrågade räknar med att tech start-ups kommer förändra sättet bankerna arbetar på, och hela 33 procent tror att banker inte kommer att behövas över huvud taget.

Att de gamla storbankerna inte längre har samma status som de tidigare haft är tydligt, samtliga fyra av de ledande bankerna i USA hamnar bland de tio minst omtyckta varumärkena. Dessutom känner de tillfrågade ingen större lojalitet gentemot en specifik bank, 53 procent tror inte att deras bank erbjuder något de inte kan få hos en annan bank och var tredje person kan tänka sig att byta bank inom 90 dagar.

Nya storspelare som Google, Amazon och Apple är istället de bolag som lockar den yngre generationen. 73 procent skulle hellre få hjälp med finansiella transaktioner av just Google, Amazon, Apple, Paypal eller Square än sina egna banker. Jag hur ser framtiden ut och vart är Bank-branschen på väg?

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar