Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
28 november 2015

Igår köpte ja Catella 55 st till barnbarnen:

 Steg ett.

Jag har öppnat ett ISK-konto i Nordnet till barnbarnen i eget namn så har jag en bra koll. Igår fradag köpte ja Catella  55 st till barnbarnen. Pengar kommer att investeras på basis allt från 100 kr/mån och uppåt

Courtageklasserna mini.

Under sex första månader som Private Banking-kund får man totalt 30 courtagefria aktieaffärer. Därefter väljer jag en courtageklass som passar mig.

Jag har dock inte använt Nordnet tidigare så därför kände jag att det kunde vara en markering av nystarten för mig själv att börja där till att spar till barnbarnen. Jag har nu denna vecka startat en depå hos Nordnet med ett ISK-konto de har lite bättre Courtageklasser än storbanken. Det är främst ISK-kontot som är aktuellt för mig.

Så fort jag säkert vet att överföringarna från storbankskontot funkar som de ska så ska jag sätta igång lite mer systematiskt. Det finns så mycket spännande aktier, men jag får nog fila på en sparstrategi så det blir lite ordning och reda på investeringarna som förväntas leda till framtida avkastning. 

Det som är väldigt bra med att spara till barn är att flera viktiga faktorer samverkar på ett väldigt bra sätt. Min åsikt är nämligen att den viktigaste faktorn för att nå finansiell framgång är att ta små steg över lång tid. Man brukar säga att det tar lång tid att spara ihop en förmögenhet. Men samtidigt brukar man säga också att barn växer upp oerhört snabbt.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar