Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 november 2015

Köpa eller köpas:

"De lämnar inte kazakstan"

Köpa eller köpas:

 Att lämna kazakstan är inte aktuellt för Tele2. Bolaget verksamhet i nio länder finns utöver i Sverige även i Holland, Tyskland, Österrike, Kroatien, Estland, Lettand, Litauen, och Kazakstan. Under 2014 omsatte bolaget 26 miljarder kronor och gjorde ett rörelseresultat på 5,9 miljarder kronor.

Tittar ner i min spåkula och ser en lysande framtid i marknaden för teleoperatörer.

Jag tror att här är det bäst att man håller dörren öppen för alla alternativ när det gäller Tele2.

Allt är tänkbart i en hårt konkurrensutsatta marknaden för teleoperatörer verkar allt vara möjligt.

Just nu konsoliderar bolaget Tele2 sina verksamheter i Tyskland. Efter att ha förlorat kamper om nätverksliceser såldes för ett tag sedan verksamheterna i både Ryssland och Norge.

Det kommer att ske fler konsolideringar på marknaden i framtiden och det ger oss som investerar

i bolag möjlighet  att göra klipp på kort sikt.Jag tar tillfället i akt och balansera om i min portföljen, som tumregel ska inget innehav utgöra mer än 10 procent av portföljens värde.

Nyligen klargjorde Telia Sonera att företaget slår till reträtt i Eurasien till följd av avslöjandena om de stora mutaffärerna i först Uzbekistan och nu senast Azerbajdzjan.

Aktien rusar iväg

Kommer Tele2 att ge sig in på någon av de marknader som Telia lämnar? Ja i så fall vet alla vad som händer med aktiekursen i Tele2.  I skrivande stund är det en kursen 85.95 kronor. 

Jag titta på vilka aktier som har stuckit iväg och stäm av hur dessa aktier värderas i ett historiskt perspektiv. Är en aktie uppe på höga värderingsnivåer bör man fundera över om bolagets framtidsutsikter ser så ljusa ut. Som vi ser idag är det inte så många bolag vars utsikter ser strålande ut för att fortsätta upp.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar