Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
587
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
27 oktober 2016

Kan Tobii också vara en uppköpskandidat:

Svenska företag har alltid varit relativt intressanta mål för utländska investerare. Enligt en nyligen gjord studie av affärsjuristbyrån Baker & McKenzie rankas Sverige som världens 5:e mest intressanta land för företagsaffärer av 37 undersökta länder. Skälet är att utlänningar uppskattar Sveriges stabila finanser, en effektiv statsförvaltning, fungerande rättsapparat och allmänt goda möjligheter att göra bra affärer.

 

En annan kategori köpare med massor med pengar som bränner i fickorna är riskkapitalisterna som har sina fonder överfulla med pensionspengar. Företagen har därtill inga egentliga investeringsbehov eftersom organisationerna är slimmade och numera ofta enkelt kan skalas upp för en högre kapacitet. Att räntorna också är rekordlåga och att de så verkar förbli under ett antal år är också fantastiskt för alla som räknar på förvärvsmöjligheter.

 

Men vad som är minst lika revolutionerande, om än inte lika omskrivet, är på vilket sätt företagen har kunnat förbättra sina finansieringsmetoder under de senaste åren. Stora välrenommerade bolag behöver inte längre krusa banken utan kan ofta ge ut obligationer med lägre räntor än vad banken kan erbjuda. Förklaringen är att bolagen i dag har så pass bra, i bland till och med bättre, kreditbetyg än banken de lånar av.

 

En intressanta händelse det här med Google köper upp Tobii konkurrent Eyefluence satsar framför allt på marknaden för virtual reality och augmented reality. Det är områden som även Tobii uppgett att man satsar på och ser som framtidsmarknader.  Några finansiella detaljer kring affären avslöjas inte. 

 

Tobii anses vara svensk spjutspetsteknologi när den är som bäst. 

Det svenska ögonstyrningsbolaget Tobii har pekat ut VR som ett viktigt framtidsområde och så sent som förra året inledde bolaget ett projekt för att anpassa sin eyetracking-teknologi för virtual reality. Man inledde bland annat ett samarbete med spelföretaget Starbreeze kring deras headset Star VR.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (14)

Taggar