Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
588
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 augusti 2015

Kronan stärktes omedelbart igår:

Priserna i Sverige faller mindre än väntat. Det minskar sannolikheten för en ny räntesänkning från Riksbanken. Kronans utveckling de kommande veckorna ligger i fokus för beslutet.

I juli sänkte Riksbanken styrräntan till minus 0,35 procent. Många bedömare har väntat sig ytterligare en liten sänkning i september.

Men det var innan inflationssiffrorna för juli kom. De visar att konsumentpriserna låg stilla mellan juni och juli. Inflationstakten prisförändringarna på årsbasis ligger därmed på minus 0,1 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Analytikerna hade räknat med en ännu lägre inflation. I juni låg inflationen på minus 0,4 procent.Kronan stärktes omedelbart mot både dollarn och euron. En euro blev omkring 10 öre billigare. Om effekten håller i sig är det en signal om att marknaden i större utsträckning räknar med att Riksbanken låter räntan ligga still. Inflationen i juli var också högre än Riksbankens prognos.

Sannolikheten för en räntesänkning har minskat ganska ordentligt, även om det inte kan uteslutas.Men man ska komma ihåg att det är vanligt att inflationstalen svänger en del mellan månaderna, på grund av tillfälliga effekter. I juni var den lägre än prognosen.

Att priserna på resor steg så kraftigt i juli kan hänga ihop med vädret. Det är  matpriserna, priserna på kläder och skor och utrikes flygresor, som var högre än väntat. Och även om Riksbanken utan tvekan välkomnar utfallet, finns det andra faktorer att ta hänsyn till, som att råvarupriserna har sjunkit. Ja vi får se om det kommer en räntesänkning från Riksbanken

Blog Archive

Blog Archive
2018 (15)

Taggar